Loading...

Nine-Eleven

Idag har det gått 12 år sedan terrorattentatet i New York på de höga tvillingtornen World Trade Center. Den 11 september 2001 fick hela världen en chock. Två vanliga flygplan blev kapade av självmordsbombare. Människor villiga att offra sina egna och andras liv, för vadå? Jag förstår inte, och kommer nog aldrig att förstå, hur man kan göra något så grymt. Något så orättvist. Ta kontroll över andras liv. Förstöra andras liv totalt. Men såklart kan de som gjorde det inte heller få dåligt samvete, eftersom att de tog sina egna liv på samma gång. Helt sjukt.

wtc

 

nineeleven

nineeleven2

Sedan dess har i alla fall säkerheten på flygplatserna runtom i världen förstärkts. Vilket jag vet med säkerhet och är oerhört glad över eftersom jag själv jobbar på en. Men det förundrar mig ändå vilken skillnad det är mellan flygplatsen där jag jobbar, i Trondheim, och den på Arlanda. När vi flög till Barcelona la jag märke till hur de i säkerhetskontrollen pratade med varandra istället för att fokusera på det som skannern visade för väskan. I Trondheim kör de stickkontroller hela tiden, på alla! Även jag får bli klämd och känd på :p Bra tycker jag. För man vet aldrig vem som smiter in.

IMG_20130911_153746

Idag tänker jag extra mycket på de som förlorade någon under terroristattacken under Nine-Eleven! Jag hoppas att vi har kommit längre än så. Mer respekt och mer kärlek bland människor, mer empati och sympati!

0 Gilla det här

You might also like