Loading...

Nike+ Kinect Training

Nu har jag kört mitt personliga program på mitt x-box spel 4 gånger den här veckan. Kombinerat med lite eget då. Det har varit mest konditionsövningar, idag var det mer styrka. Jag har valt att köra måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Det beror på att jag ofta jobbar på helgerna och vill inte ha pressen att vara tvungen att köra om jag inte orkar. Däremot vet jag ju att jag kommer att träna oavsett, bara för att det är så oerhört skönt och roligt! 😉

Min Nike+-PT heter Marie, vet inte efternamnet men hon finns på riktigt. Hon säger att jag blivit starkare, smalare och snabbare, fast vet inte riktigt om det stämmer. Haha, men det är ju motiverande att höra i alla fall så. Något som är lite störande är att vi har ett så pass litet vardagsrum så jag måste möblera om helt för att få plats med mina övningar. Jag måste stå enda in i väggen för att synas och ibland försvinner man ändå ut ur bild. Enligt Jonas kan man köpa en lins att sätta över kinect-sensorn så att den kan scanna in närmre. En sån vill jag ha! En annan jobbig sak är att spelet kan säga att man ska ”hålla ihop knäna” i vissa övningar, och även fast man gör det så blir det inte registrerat eftersom man ligger på golvet med sidan mot sensorn. Men men, bara smådetaljer. Jobbigt bara när Marie tjatar :p

 

IMG_20130630_141830

Tycker i övrigt att det är et bra spel, kononkul att få höra hur man ska förbättra hållning o.s.v. Även om man vet hur man ska stå eller hålla ryggen så är det inte alltid det enklaste när man inte ser sig själv/har en spegel. I det här spelet får man en bild över hur man står.

Man kan även välja hur många omgångar man vill köra, fortsätta eller sluta. Första gången hade jag jobbat och suttit hos frisören så kom inte igång förrän sent, då körde jag en gång. Kände mig ganska lat då. De tre sista körde jag 4 gånger, sedan sa Marie att det var slut 😉 Tänkte jag skulle träna totalt 1,5 timme idag, men blev över 2 timmar. Lätt att tappa bort tiden när man har roligt!

Nu blir det lite skriva och plugg innan gästerna kommer 🙂

IMG_20130704_162120

 

0 Gilla det här

You might also like