Loading...

Nej till massage?

Massage har en mängd olika fördelar, är avslappnande, hjälper mot värk av olika slag, får igång cirkulationen i kroppen med mera. Men som med allt annat så kan det också ha sina nackdelar. Då främst om du tar det när din kropp inte bör få behandling. Det kan vara svårt för vem som helst att veta, så därför rekommenderas man alltid att, precis som vid träning, rådgöra med sin läkare eller någon annan som kan.

I några fall som du ska undvika massage (källa: Lugn & Vila):

  • Om du nyligen haft en hjärtinfarkt eller blodpropp.
  • Om du har en infektion i kroppen, om du t.ex är väldigt förkyld eller har feber.
  • Vid ny diskbråck som inte hunnit läka.
  • Om du ramlat och brytit något eller dragit av en muskel/sena.
  • Vid vissa cancerformer.
  • Under de första 12 veckorna av en graviditet.
  • Om du lider av beskörhet bör du prata med läkare innan.

Anledningen till att du ska undvika massagen under dessa fall är för att det kan göra mer skada än nytta. Om cirkulationen sätter igång kan sjukdomarna få mer fart i sig och bryta ut.
Vid graviditet beror det på att missfallsrisken är högst innan v.12. Efter det har massagen bara positiva effekter på både mamman, barnet och den kommande förlossningen. Då kan faktiskt massagen hjälpa och göra den sista delen enklare 🙂 En av mina lärare från Axelssons berättade att han hjälpte en kvinna att få igång förlossningen, hon önskade att föda på ett speciellt datum nämligen. Häftigt vad vi kan påverka kroppen! Har själv aft många gravida kvinnor på massage när jag jobbade på Stockholms Massageklinik. Då hade vi speciella kuddar för magen så att de kunde ligga på mage. Otroligt vad man måste sakna det när magen växer. Annars kan man ligga som på bilden nedan .

Har fått min nya turnus nu, och som det ser ut nu så kan jag massera 2 av 3 helger samt vissa vardagar 🙂 Blir bra det här! Nu blir det fixa och åka till Værnes! Ha en finfin dag <3

 

0 Gilla det här

You might also like