Loading...

När kroppen inte orkar

Igår hade jag tidigt arbetspass och klev upp grytidigt, klockan 3 på  natten. Har alltid svårt för att somna när jag vet att jag måste upp om bara några timmar, så fick inte mycket sömn fastän jag la mig strax efter åtta på kvällen. Det värsta den tiden på dygnet, när man tvingar kroppen till något den inte är van till är att illamåendet vaknar till liv och jag ofta blir så svimfärdig att jag blir tvungen att hålla mig i handfatet när jag sminkar mig. Har ingen stor aptit heller mitt i natten. Så är det i vanliga fall. Att i tillägg vara gravid gör saken aningen värre. Man är inte ensam om sin kropp längre, den anpassar sig efter någon annan och något som ska ske framöver. Junior har sin egna dygnsrytm och vaknar som regel vid 21- och 23-tiden på kvällarna. Och ju mer han växer, desto tydligare känns sparkar och rörelser. Så otroligt mysigt att vakna till, men också det kan störa min dygnsrytm.. Har hittills jobbar 100%, varit sjuk en vecka och några dagar den senaste månaden. Vi har en arbetsplan/turnus på 3 veckor, vilket innebär en vecka med 3 tidiga pass (den här veckan), följt av en 5-dagars vecka med sen-pass och därefter arbetshelgs-veckan med 6 dagars varierande pass. Det har funkat fint helt fram tills nu, när magen vuxit så pass att den faktiskt känns och det sliter på både rygg, ben, mage, huvud och psyke. Efter att ha pratat med min barnmorska/jordmor kom vi fram till att jag ska jobba 60% nu framöver, så att min kropp hinner vila och förbereda sig för det som komma skall. Eftersom att det är ett fysiskt arbete att stå och gå, böja sig och sträcka sig efter varor så har jag känt av det i bäcken och i magen. Är i vecka 27+0 idag, så är lite tidigt för det tycker jag. Alltså blir det vila, lugn och ro, och njuta av tiden framför mig, utan att behöva tänka så mycket på arbete.

Fastän jag känner en stor frustration över att min kropp inte orkar så mycket som jag vill så försöker jag tänka positivt. Jag håller fortfarande fast vid att allting händer av en anledning! Kanske är det meningen att jag ska kunna göra något annat, något mer, med den tiden jag har över..? Med positiv inställning kommer vi långt, och det är bara vi själva som kan bestämma vad vi ska ägna tiden åt och hur vi ska tänka! Även om det gör ont 🙂

IMG_20150226_104951

IMG_20150226_105015

Den viktigaste personen just nu är min lilla prins! Han får bestämma vad jag ska göra för att må bra, så ska jag göra mitt bästa för att förstå kroppens alla tecken och göra så gott jag kan för att vi ska må bäst båda två <3

IMG_20150226_105441
Vecka 27+0 <3

 

0 Gilla det här

You might also like