Loading...

Multi-Tasking, Här & Nu

Vi fick en uppgift efter förra yoga-passet, förra veckan. Den gick ut på att vi skulle fokusera på vad vi gjorde, och göra EN sak i taget. Alltså: Äta när vi åt, se på tv när vi såg på tv, prata med en vän när vi var med en vän och så vidare. INTE äta medans vi såg på tv och inte sms:a när vi tog en promenad eller umgicks med någon, äta maten istället för att fota den. Vad var poängen med det? Att bli mer medvetna om HÄR & NU. Hålla fokus på EN sak. Undvika Multi-Tasking.

Själv är jag en person som gärna gör tio saker samtidigt. Det beror mest på att jag vill göra saker som jag kommer på att jag ska göra, medans jag fortfarande kommer ihåg dem. Om jag t.ex håller på att packa upp varor och får syn på en strumpa på golvet, då tar jag strumpan till tvättkorgen och ser  att tvätten behöver hängas, så då börjar jag hänga den, när jag väl ska fortsätta packa upp det jag höll på med kanske jag ser att mobilen blinkar och blir nyfiken, tar en titt på snapchatten, kommer på vad jag ska skriva i nästa blogginlägg och påbörjar det…o.s.v. Varorna står där de står tills jag kommer på att det var de jag höll på med. Någon annan som känner igen sig? Inte speciellt effektivt överhuvudtaget. Jag har även varit en expert på att sitta i samtal på restauranger med vänner/familj och samtidigt konverserat med någon via facebook-chatten. Inte särskilt trevligt alls, och jag skäms över det idag! Vill be om ursäkt för mitt uppförande, och lovar att det aldrig kommer att hända igen! Man missar otroligt mycket av omvärlden när man sitter med näsan pekandes mot en liten skärm. Någon av de andra yoga-pass-deltagarna hade blivit medvetna om att hon själv, och andra på busshållplatsen, gick miste om det fina vädret på grund av mobilen. En annan stängde numera av mobilen när hon skulle äta, och njöt mer av maten än innan. Jag själv är van vid att låta mobilen vara, för jag fick ”mobilförbud” av min pappa när jag gick i skolan, och jag vet hur effektivt det är att lägga den långt bort när jag behöver fokusera. Däremot är det svårt, tycker jag, att fokusera på en sak i taget i övrigt. Det beror på alla tankar som far omkring i huvudet på mig, en del av att vara en HSP (highly sensitive person). Det bidrar till att jag sällan avslutar en uppgift, tyvärr. Men det är en träningssak, och jag fortsätter  jobba med det!

IMG_20140408_195554

En av de bästa sakerna med Yoga-timmen är att vi har avsatt den tiden till att bara vara. Att bara andas. Ingenting annat. Det ger en inre och mental styrka och en känsla av kontroll. Vissa gånger är det svårare att fokusera än andra. Också det går att öva på 🙂

Vill du också blir mer närvarande? Vara en god lyssnar, njuta av din mat och se världen som den verkligen är?  Gör EN sak i taget, låt blir att Multi-Taska!

0 Gilla det här

You might also like