Loading...

Mitt fadderbarn

För ca 2-3 år sen satt jag i soffan i min studentbostad i Orsa. Eftersom att min rumskamrat var bortrest och jag var ensam, hade långtråkigt men endast min lilla katt och tv:n som sällskap så satt jag och surfade på min mobil. Det var en sådan där liten xperia med tangentbord, jag hade ingen dator på den tiden. Så satt jag och funderade på att jag skulle vilja volontärarbeta, göra något nytta. Jag ville hjälpa människo som har det svårt här i världen. Då började jag kika runt på olika fadder-sidor, man kan ju bli både världsförälder eller fadder för ett särskilt barn. Jag fyllde i mina uppgifter på den lilla lilla mobilskärmen på ChildFund’s hemsida, och vips så var jag fadder! Det kändes otroligt bra i magen och i hjärtat! Jag vet att det inte är mycket för mig, 230 kr /månaden (ungefär vad jag handlade varor för varannan-var tredje dag), men det ger mycket för dem och deras familj! Jag visste inte förräns i år att man får tillbaka på skatten för det, så egentligen betalar man bara 170-180 kr.. Nu har jag inte haft egen inkomst sedan november, men jag fortsätter att ge, för man klarar sig alltid och nu har jag ju fått ett extrajobb 🙂

brev

Just mitt fadderbarn heter Phon Sophearom och bor i Kambodja. Han fyllde 12 år den 8:e april och går i 6:e klass. Han är jätteduktig i skolan, Ett av ans favoritämnen i skolan är matte (som var mitt favoritämne också ;)). Han vill bli lärare, om jag inte minns helt fel. Han hjälper sin familj när han inte går i skolan, vilket jag är otroligt glad över att han fått möjligheten till. Av 43 elever, i hans klass 6 A, är han bland de 10 bästa! Han brukar skriva brev ibland, i början var det hans pappa som fick skriva eftersom han inte kunde själv, men det senaste har han skrivit. Såklart får man en översättning också! Det värmer när breven dimper ner i brevlådan! Tyvärr är jag ganska dålig på att svara, skriva tillbaka, men jag ska faktiskt skicka ett brev idag. Helst skulle jag vilja skicka med bilder på hur vi bor, men eftersom jag inte har några foton lösa så får det nog bli lite senare.

Phon Sophearom

Mitt mål är att åka och hälsa på honom och hans familj i den lilla byn där de bor, om inte alltför lång tid. Det känns lite som om det är meningen, för en utav Jonas vänner flyttade faktiskt till just hans by förra året. Perfekt!

Fastän man skulle vilja göra så mycket mer för andra, speciellt dem som har det så tufft, så får man ta ett steg i taget.
”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”
Jag önskar att alla hade samma förutsättningar..

Ta en titt på ChildFund’s hemsida och läs mer om hur enkelt det är och vilken skillnad Du kan göra! 🙂
Självklart finns det flera andra organisationer, som Unicef där jag jobbade förut, de förespråkar världsföräldraskap vilket innebär att pengarna går till de barn som behöver det mest just då. Man kan också välja att ge en gåva istället för att ge kontinuerligt.

0 Gilla det här

You might also like