Loading...

Missbruk

Jag såg på Dr. Phil tidigare idag. Det handlade om en ung kvinna som fallit offer för droger och blivit missbrukare. Hon hade velat bli modell hela sitt liv, och när hon var 22 år lyckades hon komma bland de 6 bästa  i Top Model. Efter det hade det gått utför. Hon började ta droger, tappade sina tänder och fått ärr över hela kroppen och i ansiktet. Hon jobbade som strippa för att tjäna pengar. Hennes föräldrar kontaktade Dr. Phil och en del av ett team åkte för att prata med kvinnan och hennes familj. Hon vägrade, var rädd och skämdes. Efter mycket skrik och motstånd så lyckades de övertala kvinnan att följa med och prata med Dr. Phil. När hon skulle komma ut till honom framför tv-kamerorna och publiken så vände  hon om och satte sig utanför studion. Dr. Phil gick ut och satte sig bredvid henne. Hon medgav att det var en pinsam och privat situation men att hon verkligen ville bli frisk.

Det är läskigt med droger och alkohol, och annat beroendeframkallande, hur de kan ta över ens liv. Att en människa, som haft drömmar och en egen vilja, kan förlora allt och sig själv på grund av de ämnena. Hjärnan tror att den behöver droger eller alkohol och när man försöker låta bli så får man abstinensbesvär. För att slippa att längta tar man den enklaste utvägen och tar mer, fast man egentligen vet att det bästa är att vänja av sig.

Det kan vara svårt att sluta, framför allt om man är ensam. Oftast umgås man med likasinnade personer som inte vill lämnas bakom, de vill inte vara ensamma om sitt missbruk. De vill också vara friska, innerst inne. För vem vill leva olyckligt? För missbrukare är det ett sätt att fly från verkligheten. De behöver någon som bryr sig men kan inte se det klart, de tror sig vara övergivna och tar därför till sina ”hjälpmedel”.

0 Gilla det här

You might also like