Loading...

Narcissism

Det är lätt att fastna i ett tankemönster som bara handlar om en själv, som om hela världen kretsade runt om en själv.
Men det är väl inte så konstigt? Man vet ju bara vad man själv tänker och känner, man kan bara vara sig själv, med sig själv hela tiden. Hela världen kretsar runt mig för mig, och runt dig för dig. Men vi måste fortfarande tänka på andra och deras känslor. Sympati och empati är bra egenskaper, att sätta sig in i hur andra kan tänka och känna av eller för något.

Vissa saknar de egenskaperna, det lärde jag mig idag. För dessa människor handlar allt bara om dem själva. Dem älskar att se sig själva, sina egna spegelbilder, de vill ha allas uppmärksamhet, de älskar att prata om sig själva och de bryr sig inte om någon annan.
Narcissism kallas det.
Jag såg på Dr Phil tidigare idag, det var en kvinna som behövde hjälp med just sin narcissism. Hennes berättelser var komiska men det slutade med tårar eftersom hon inte hade fått den kärleken ett barn behöver när hon var liten. Såklart var hon rädd för att inte bli omtyckt nu i vuxen ålder, så hon begärde sin mans fulla uppmärksamhet alla timmar om dygnet.

Enligt wikipedia är Narcissism: en individs självupptagenhet, självförhärligande och överdrivna tro på den egna förmågan.

Alla är vi nog lite narcissistiska ibland, jag tycker i varje fall om att prata en del om mig själv, för att inte tala om att fota mig själv 😉

Känner du någon som är extremt självupptagen?
Då kanske han eller hon är en narcissist 🙂

Klicka HÄR så kommer du till Dr Phil’s test

 

0 Gilla det här

You might also like