Loading...

Massage

Som massör och träningsfantast vet jag hur viktigt det är att ta hand om sin kropp med träning och stretch och allt det där. Ändå händer det emellanåt att man anstränger kroppen lite för mycket eller på fel sätt vilket man sedan får betala för i form av värk. Det är vanligt att känna av spänningar nu när julstressen är över. Kanske har man lovat sig själv att ta hand om sin kropp bättre än man gjorde 2015?

Det mesta kan man göra något åt, ibland går det onda över och har man något trix i skjortärmen kan man hjälpa sig själv på något vis. Har man till exempel inte tid att gå på en massagetimme kan man exempelvis be någon annan att trycka lite. Har man ingen att fråga eller om personen man frågar inte kan, orkar eller vill, så kan man försöka att hjälpa sig själv. Det gjorde jag idag.

DSC_0528

Colin har en leksak som är en pinne man sätter ringar med hål i på. Från stor till liten. På toppen ska det sitta en avrundad träkloss. Den tog jag, la på golvet och la mig sedan med min onda punk på den. Den onda punkten, som kallas för triggerpunkt, satt vid vänster skulderblad och strålade upp mot nacken. Var otroligt skönt när den släppte. Det gäller att veta vad man håller på med, man får inte trycka för hårt om det ska hjälpa. Det är nackdelen när man ber någon som inte har samma kunskap som en massör, det kan var skönt för stunden men det kan också göra mer ont i efterhand.

Går man till en massör som kan massera kan man få som träningsvärk efteråt. Det bevisar att något händer, precis som när man tränar. Går man regelbundet på massage kan det hjälpa oerhört mycket, man får en friskare kropp och mindre värk på sikt 🙂

0 Gilla det här

You might also like