Loading...

Människorna i Paris

”Har du sett på nyheterna idag?” frågade Markus i morse. ”Nej, de visar inte nyheterna på lördagar, det är Modern Family nu..” svarade jag. Ska erkänna att jag inte följer nyheterna särskilt slaviskt, men nu inser jag ju att jag missade en väldigt stor och hemsk nyhet som inträffade inatt. Jag var säkert bland de sista att få reda på det till och med. Till mitt försvar så har jag levt i min egna lilla bubbla de senaste (nästan) 6 månaderna. Mina samtalsämnen består inte av den nyaste mascaran, skatterna eller flyktingkrisen som föregår. Nej, det jag mer än gärna tar upp är sådant som handlar om min bebis och vad som föregår mellan mina väggar. Till exempel bajsblöjor, nerspydda kläder och hur trött bebis varit idag. Vi slår vad om när han ska börja krypa, få sin första tand och hur mycket han väger. När jag kliver upp på morgonen tänker jag mer på hur han och jag sovit den här natten, hur många gånger han vaknat och ätit, om det kanske är dags att försöka avvänja honom från nattamningen snart, för det kommer ju inte funka när jag ska tillbaka i arbete. Jag funderar  på när jag ska hinna äta, när han ska sova och på om vi ska göra något särskilt idag. Jag går inte och funderar särskilt mycket på de där idioterna som vill förstöra för andra, på krig som pågår i länderna som gjort att det är kaos. Sånt orkar inte min hjärna med just nu. Jag funderar på hur vi ska göra med förskola och jobb framöver, och försöker hinna med lite studier och eget på samma gång som jag har fullt upp med lilleman. Och han har inte ens börjat krypa än, då har jag hört att man måste ägna ännu mer uppmärksamhet till honom 😉

Men, hur som helst då, så blev jag fruktansvärt arg och sorgsen när jag läste om att Paris blivit drabbat av ett terrordåd i natt. Så j*vla idiotiskt, korkat, ondskefullt.. Så otroligt onödigt! Hur kan man komma till en sån nivå att man bestämmer sig för att förstöra så mycket, för så många? Man frågar sig själv hur en eller flera människor kan känna så mycket hat mot något att de tar ett sådant beslut? Man talar om hjärntvätt och hur de växer upp i länder där det är svårt och tufft att leva. Men bygga bomber och lägga ner tid på att planera ett terrordåd, det kan dem. Som om det inte vore nog med de problemen som redan finns. Det jag blir mest ledsen och arg över är inte att det var Paris som drabbades, det kunde ha hänt vart som helst. Jag är inte arg för att Paris är en av städerna man måste ha upplevt innan man dör och för att jag vill åka dit. Nej, det som gör mig mest upprörd är de personer som drabbades. De som skadades, de som förlorade livet, deras anhöriga. De personer som kanske redan hade planerat morgondagen, de som hade bokat en resa i vår, de som hade köpt julklappar och skrivit önskelistor. Varenda en av de personerna vars liv tog en vändning på bara några sekunder. Livet är alltför kort som det är ändå, så det gör otroligt ont att läsa om hur andra människor anser sig ha rätten att ta andras liv. Det är det som är orättvist. Det är det som gör mig ledsen, arg, förbannad och rädd. Jag vill att alla ska vara trygga, alla ska leva i fred och att vi ska tänka på de vi har kära mer ofta än ibland. Mer kärlek åt folket <3

Jag har fortfarande inte läst igenom vad som hände, jag antar att det inte är någon som riktigt vet. Jag hoppas i alla fall att de som bestämmer och påverkar vad länderna gör mot varandra ska hitta en lösning. En lösning som gör att människor inte vill spränga sig själva bland annat folk. En lösning som gör världen till en trygg plats. För jag vill gärna fortsätta leva i min lyckliga lilla bubbla ett tag till, slippa oroa mig för att köpcentret jag ska till blir sprängt i luften, fortsätta analysera bajsblöjor och varför min son inte är riktigt nöjd varje sekund av varje dag. Jag vet inte vem som har rätt och vem som har fel, men lämna oskyldiga människor utanför och agera som vuxna människor. Hur ska vi annars kunna lära våra barn att det är fel att ta något som tillhör någon annan och att det är fel att slåss?!

Mina tankar går till de drabbade i Paris idag och många dagar framöver <3

0 Gilla det här

You might also like