Loading...

Mamma-krafter

Förra fredagen var jag ju på en extrakontroll på sjukhuset och gjorde ett ultraljud, för att se att allt var som det skulle med lilla bejbin i magen. Det berodde på att min SF-kurva var lite låg och för att Colin var så liten när han föddes. Jag hade faktiskt ingen aning om att de skulle ha följt upp noggrannare pga hans födelsevikt, men tydligen ska de egentligen göra det då. Ingen hade dock tänkt på det tidigare förrän min barnmorska reagerade på att min mage inte vuxit på ett tag. Allt såg bra ut där inne i alla fall så var inget att oroa sig över. Så fantastiskt, underbart att veta!

Så idag då, var jag på ytterligare ett nytt ul på sjukhuset. För att jag ramlade! Helt plötsligt bestämde sig nämligen Trondheims vädret för att det skulle bli vinter på nytt. När det då blir lite mildare, sen fryser på igen och sedan snöar så att lös snö lägger sig ovanpå, då är det lätt hänt att man glider till. Till saken hör att jag har överrörliga knäleder, så det som hände var att mitt högra knä hoppade ur led när jag var på väg till förskolan med Colin. Jag höll alltså i vagnen, men tappade den när knät vred sig och jag hamnade på backen. I paniken så kunde jag bara tänka på att jag var tvungen att få fatt på vagnen igen, eftersom att vi befann oss i nedförsbacke och vid en bilväg! Tack och lov för de magiska mamma-krafterna. De som gör att man lyckas bita ihop trots sin egna smärta och göra allt för sina barn! På en skala 1-10 så befann min rädsla sig på 12-13. Ända fram tills att jag såg att vagnen stannade vid en kant. Hade vi varit lite längre fram i backen så hade vagnen åkt rakt ut i vägen, och det är den allra mest skrämmande tanken i världen! Det kunde gått så mycket värre. Men det gjorde det inte!

Eftersom att allt hände så otroligt fort så glömde jag bort hur jag landade efter fallet. Jag vill tro att jag skyddade magen också, men kunde inte veta säkert då all min fokus riktades mot Colin i vagnen. Därför var vi inne på en kontroll, lyssnade på pulsen och fick se att allt var bra! Så fantastisk, underbart även denna gång! <3

Nu hoppas jag att jag ska slippa åka in på fler kontroller innan det är dags. Har en rutinkoll nästa fredag, så hoppas allt ser bra ut då! Gick in i en ny vecka igår, så nu är jag i vecka 35+1 idag. Alltså är det ungefär 5 veckor kvar till bf!

Blir soffan resten av kvällen då jag knappt kan gå, knät är svullet och ömmar. Slutet gott, allting gott eftersom att det onda går över om några dagar 🙂 Har däremot fått förbud av M att gå ut så länge det är snö eller halt ute, så nu önskar jag mig vår mer än någonsin! Slask, sol och vår!

0 Gilla det här

You might also like