Loading...

Mama-bear

Ibland verkar det verkligen som om universum ska testa ens gränser. Om man känner att man är ganska sliten och less, då ska universum visa dig vad det verkligen innebär! Nu när jag är gravid i vecka 29 (28+2 idag), haft foglossning sen långt tillbaka och fått minimalt med sömn, så har jag nästan gått in i väggen vissa dagar. I torsdags åkte M till Dublin och är borta t.o.m imorgon, söndag, kväll. Det var inte jag något vidare fan utav från starten just med tanke på hur jag mått. Och att behöva ta Colin själv hela dagen och natten var lite som toppen av isberget. Men med resan bokad så var det väl inte så mycket mer att gnälla över där. En positiv tanke var att C skulle vara i förskolan torsdag och fredag i alla fall, så då kunde jag ju vila mig då! Så M skulle ta C natten till resdagen för att jag skulle vara så utvilad som möjligt inför de kommande dagarna. Och här ville kära universum smita in och göra rätt för sig. Jag har det ju inte så slitsamt som jag verkade tro. Först fick C feber, vilket ledde till att han inte sov och jag fick ta honom i alla fall den här natten. Ingen förskola, ingen lugn och ro. Ännu mer feber och hemmadag även fredagen. Det som hör till saken är att min underbara son bara är 1,5 år och blir extremt mammig och klängig när han blir sjuk. Det kan ju jag också förstå. Och med mitt mamma-hjärta så vill jag göra allt för honom! Vi har bara varit inne de här dagarna. Jag fick faktiskt vila, vi sov tillsammans i ungefär 2 timmar! Så kanske det bara var universums sätt att låta mig vila, eftersom att det tydligen krävs att mitt barn blir sjukt för att jag ska släppa allt annat!? Under fredagskvällen fick han över 40 graders feber, och mitt hjärta brast lite i panik. För man blir både rädd och känslosam när man är mamma och man ser att ens barn mår dåligt.

Dessa krafter som man får som förälder, när ens barn är sjukt eller något annat lurar bakom hörnet, de är oslagbara. Mama-bear, det är vad jag blir när mitt barn kräver en stark, tålmodig och energifull mamma! 🙂

Idag tog vi en spatsertur när C skulle sova, för att vi båda skulle få frisk luft. Febern försvann och kom tillbaka under dagen, men jag hoppas att han blir helt feberfri till imorgon.. Nu är han hos sina farföräldrar tills imorgon, så jag ska passa på att vila mig. Se på tv utan avbrott och kanske till och med lacka naglarna 😉 Ser fram emot en natts sömn! Hoppas ni alla har en fantastisk lördagskväll!

0 Gilla det här

You might also like