Loading...

Mallorca

Ett återkommande tema på mitt jobb, kanske de allra flesta jobb, är att prata om semester. Man jobbar och ser fram emot att vara ledig ett par veckor. Det är kanske inte så märkligt med tanke på hur lång vintern är, och det bidrar till att man är så trött till vardags.

Jag har själv inte varit på så många resor, men ett par länder har jag hunnit se och uppleva. Min allra första resa utomlands, en solsemester med familjen, var till Mallorca när jag var runt 8-9 år. Då reste jag med min mamma, pappa, bror och mormor. Vi bodde på ett hotell som hette Princess. Jag var ganska liten men kommer ändå ihåg en del. Bland annat att det var en björn och en giraff som uppträdde om kvällarna, Lolo & Bernie. Jag åt glass som såg ut som spaghetti med köttfärssås och ketchup, och sedan dess har jag letat efter glass som ser ut som en maträtt utan resultat. Jag minns att jag flöt i saltvattnet, jag hade fortfarande inte lärt mig att simma, så det var både spännande och lite läskigt. Jag lärde mig att blanda kortleken sådär som vuxna gör och fick sitta uppe länge om kvällarna. Jag köpte en vit solhatt, en exakt likadan som mormor. Vi åkte häst och vagn en dag, fastän jag var lite rädd för hästen. Vi var där i 2 veckor, bland de härligaste veckorna jag varit med om med min familj.

Nu har det blivit ett känt resemål, Mallorca. En av de mest populära charterresmålen, både för familjer och de som är festsugna. Ön är spansk och ligger strax öster om den Ibesiska halvön. Där bor ungefär 900 000 invånare och därför passar det bra för turister att åka dit 🙂 Största staden på ön, som brukar kallas för huvudstaden, är Palma de Mallorca. Där finns gott om modebutiker och Palmabukter som passar perfekt för både sol och bad.

Det är en plats jag gärna åker till igen!

 

0 Gilla det här

You might also like