Loading...

Make Love Not War

Det är så onödigt, så dumt och idiotiskt, så lätt att låta bli.. Varför ska människor starta krig? Ett land mot ett annat, över vaddå? Lite olja, vapen, pengar..? Jag är inte alls insatt, har inte läst närmre om varför Norkorea och/eller USA är i riskzonen för att starta krig . Det enda jag vet är att det handlar om kärnvapen och att Nordkorea hotar med att starta krig om de inte får fortsätta testa dem. För min del så skulle man hellre förstöra dem, fast det kanske skulle spränga upp hela jorden så det är väl ingen bra idé. Jag skulle inte ens vilja komma i närheten av vapnena, inte vilja utsätta mina medmänniskor för faran. Hur kan man ens tänka tanken? ”Om jag inte får som jag vill då skriker jag!”, som ett litet barn. Omoget. Jag blir så arg för att någon eller några kan ha den makten, att de kan bestämma om andras liv ska sättas i fara! Ingen människa borde få utsätta andra för fara. Sunt förnuft, vet dem vad det är? Jag skulle mycket gärna vilja ställa dem som ”funderar” på krig mot väggen, visa dem hur bra man kan må och hur lycklig man kan vara utan alla korkade beslut som bara förstör! Tror ni dem skulle lyssna då? Haha, vem vet 😉

Samtidigt så kan vi ju se i våra närheter hur enkelt det är att tappa greppet. Barn som mobbar varandra till döds. Någon som lämnar en annan på tågspåret. En man som knivhugger en annan. Allt för att ilskan tar över och känslorna löper amok. Det är läskigt. Onödigt, dumt, idiotiskt.

Jag känner människor som hoppat in i slagsmål på krogen, när de är berusade och tror att de är superman eller något. Jag vet folk som tagit till kniven, som slagit in dörrar, för att de blivit förbannade. Så kanske är det inte så konstigt när människor försöker få utlopp för sin ilska. En del blir aggresiva av alkohol, en del har humörsvängningar pga hormoner, en del har ADHD eller liknande.. Även om det är onödigt, så är det kanske så vi blir förblindade. Kontroll av ilskan, kan läras upp. En världskurs, från skolåldern och för människor i vuxen ålder (för hur ofta kommer vi ihåg allt vi lärt oss i skolan!?), om hur man hanterar sin ilska vore kanske ingen dum idé? 

Känner du igen dig? Blir du som Hulken när du blir arg?

En del leker..

Andra slåss för sina liv..

Det fina med oss människor är att vi har en fri vilja och förmågan att kommunicera, att älska och att visa kärlek!
Vi behöver inte använda djurens sätt, vi behöver inte slåss..

 

0 Gilla det här

You might also like