Loading...

Lyxproblem?

Innan Colin kom så visste jag att jag skulle ägna mestadels av min tid åt honom. Jag hade läst att många kvinnor planerar att de ska hinna med så mycket när de är hemma och är mammalediga, att de blev förvånade över att de inte hann med alla sina planer. Det naturliga är ju att man ska ta hand om sitt barn så länge h*n behöver en. I mina ögon är det en lyx att få spendera mina dagar med den människan jag älskar mest på denna jord! För det är ju bara att inse, det kommer inte alltid att vara så. Här i Norge har mamman och pappan sammanlagt antingen 59 veckor eller 49 veckor, vi valde det sistnämnda då man får mest ut ekonomiskt då. 3 av de veckorna ska tas ut före av mamman. Alltså, när vi är färdiga med våra föräldraledigheter är Colin inte ens 1 år. I Sverige vet jag att många kan vara lediga längre. I USA tror jag däremot att man är ledig kortare. Hur det är i andra länder har jag ingen aning om, men det sägs att vi har det väldigt bra. Ja, jo. Visserligen började jag på dagis/förskola innan jag var 1 år då min mamma skulle börja jobba, men jag personligen tycker att det är tidigt! Om jag får välja så vill jag vara hemma så länge som möjligt med min son, jag vill vara där när han tar sina första steg, när han lär sig nya ord och allt det där.

IMG_20150819_084607

10 veckor är det pappan som ska ta ut. Vi har satt de veckorna efter att jag är färdig med hela min ledighet, vilket jag känner mig lite tveksam inför nu. Något jag kommit på i efterhand. Mest beror det på att det för tillfället är jag som har huvudansvaret för lilleman. Helt plötsligt ska jag lämna över det ansvaret till M. Det är en psykisk påfrestning att tänka på. Inte för att jag tvivlar på att han kommer att klara av det. Mer för att det kommer att bli en helomställning för hela familjen. Colin som kommer vara van vid mig och mitt sätt att göra, jag som är van att få vakna upp tillsammans med världens härligaste skratt, och M som då kommer vara van vid sin sovrutiner. Känner att jag behöver lång tid på mig för att vänja mig vid tanken, långt tid för att acceptera. Det bästa hade varit om vi hela familjen kunde vara lediga tillsammans utan att det gick ut över längden vi är hemma med Colin, utan att det påverkar lönen.

DSC_0784

Hur som helst, det är väl ett s.k. ”lyxproblem”. Eller jag vet inte. Tycker att man skulle få bättre möjlighet att uppfostra sina barn själva. Något att fundera på där. Jaja. Jag trodde som sagt att min tid skulle gå åt min lilla älskling, så jag har inte brytt mig så mycket om att blogga eller skriva på min bok, för dagarna är alltför värdefulla för att hänga upp sig på något sådant. Colin är bara bebis en gång, en dag kommer han att vilja klara sig själv och inte vilja bli buren runt på hela dagarna. Därför vill jag hålla honom så länge jag kan, så länge jag får. <3

0 Gilla det här

You might also like