Loading...

Lyssna till ditt hjärta

Det heter ju att vi ska följa och lyssna på våra hjärtan, när vi ska fatta beslut. Men vad menar man med det, egentligen? Det är ju inte som att hjärtat har en egen hjärna eller tänker..? Så egentligen måste det ju vara i hjärnan det sitter, våra tankar som styr. Som till exempel när vi är med om något läskigt eller när vi träffar personen vi är kära i, då slår hjärtat några extra slag, helt plötsligt. Så det är alltså i hjärnan själva upplevelsen registreras först.

Jag tror att ”lyssna till sitt hjärta” betyder att vi ska göra det som känns rätt. Så vad gör vi då när det blir en krock, mellan vad hjärtat vill och hur vi tänker? Hjärtat är det som står för ärligheten, det som känns rätt att göra. Medans hjärnan står för logiken, det vi borde göra. Ska vi göra det som känns rätt? Eller ska vi göra det som är rätt? Ibland är det som är rätt för en själv inte rätt för en annan. Ibland kommer det som känns rätt vara fel. Ibland kommer det vi vill i hjärtat att vara motsatsen till det som känns rätt för någon annan.

Ska vi låta logiken styra hela tiden så kommer vi leva ett liv som vi inte vill leva. Ibland måste vi övertyga hjärnan att hjärtat har rätt. Ibland måste vi övertyga någon annans hjärna att vårat hjärta har rätt. Ibland kommer vi behöva välja. Kanske är det inte bara vårat eget hjärta som står på spel, kanske är det någon annan som vi behöver ta hänsyn till. Även om det gör ont, så kanske vi behöver lyssna på våran hjärna emellanåt, vara lite logiska. Hur tråkigt det än är.

Men i största mån som det går, så försök att lyssna på ditt hjärta <3

0 Gilla det här

You might also like