Loading...

Lyckotabletter

Jag tillhör den skaran av människor vars humör brukade påverkas väldigt lätt av vädret. Eller, det var i alla fall så det verkade vara, och verkar fortfarande vara till och från. Med strålande sol känns allt på topp. När det är grått och trist känns allt meningslöst. Så var det tills jag fick barn. Han ger mig mening i livet oavsett väder!

Att vara nedstämd är väldigt vanligt nu för tiden, det är en vanlig hälsosjukdom att vara deprimerad. I en del fall kan det bero på stress, sömnbrist, olyckor, näringsfattig kost, för lite aktivitet o.s.v. Medans det ibland inte går att sätta fingret riktigt på vad det kan bero på, då kan det kanske bero på att man lider av vitaminbrist. Vitaminer som bidrar till att hjärnan producerar serotonin vilket ger den där lyckokänslan vi alla vill ha!

För inte så länge sen fick jag höra talas om ett kosttillskott som ska hjälpa mot just nedstämdhet. Den ska såklart kombineras med en sund livsstil med regelbunden motion och goda sömnvanor, men den kan ju kanske vara värd att prova om man gör allt som man ska och ändå känner sig nere. Tillskottet heter Saframyl. Det innehåller flera ämnen som ska hjälpa, bland annat b-vitamin, d-vitamin och magnesium. På deras hemsida kan du läsa mer om produkten, väldigt intressant läsning!

Som sagt, sedan jag fick Colin har mina dagar handlat om honom, därför han vädret inte påverkat mig särskilt mycket. Dagarna går ändå ut på i stort sett det samma. Men skulle jag hamna i gråzonen i framtiden, om det inte fanns någon speciell grund till att vara nedstämd, då skulle jag nog överväga om jag hade b-vitaminbrist eller brist på något annat. Då skulle jag inte ha något emot att hjälpa mina lyckohormoner att ge mig luckorus 🙂

0 Gilla det här

You might also like