Loading...

Lyckligt ovetandes!?

”Det vi inte vet, skadas vi inte av..”. Så kan man tänka om en vit liten lögn, när det är något som ingen ändå behöver veta eftersom att det inte berör någon annan eller om det är för smärtfullt för en person att veta. Till viss grad stämmer det alltså. Livet kan rulla på som vanligt om man får vara lyckligt ovetandes om en del saker. Kanske därför så många av oss väljer att leva ”i vår egna lilla bubbla”. Det blir för jobbigt, helt enkelt, att tänka på alla orättvisor som finns i världen.

IMG_20140704_201250

Men, när man går i sin lyckliga värld så kommer till slut den där smällen. Som en riktig käftsmäll medans man blundar och man tvingas vakna i chock, tvingas se verkligheten som den är. Något som faktiskt funnits där ett tag som visar sig för första gången, som har gjort skada utan att man vetat om det. Då är man inte så lyckligt ovetandes längre. Den här gången kom det i form av Cancer.

Farfar har fått en tumör på ca 3 cm i höger lunga och en på ca 1 cm i vänster. De är ”elakartade med en god prognos”. Ger en del hopp när ordet ”god” finns med, även om vi som inte är läkare ens anar vad det betyder. Vi får lov att lita på läkarna, tro på att de vet vad de pratar om. Och ska jag vara ärlig har jag den senaste tiden mött både läkare och sjuksystrar som kan mindre om just det ämnet än vad jag kan, för att jag gått igenom den processen flera gånger. Lite oroväckande är det, när vi som patienter måste rätta de som ska ha hand om våran hälsa. Men eftersom att det i farfars fall handlar om en så vanlig sjukdom som cancer, och för att de upptäckte den, så lägger jag all min tro hos läkarna. De måste veta vad de pratar om. Vem annars vet?

IMG_20140704_201317

Hade vi inte fått reda på vissa saker så hade vi inte kunnat göra något åt dem. Ändå hade de gjort skada. Kanske är det därför vissa av oss är så nyfikna på livet, vill veta allt i förväg och försöker förbereda oss för det värsta. Jag hoppas och tror att det ska gå bra den här gången, nu när vi vet <3

Ändå funderar man extra mycket på livet, just när man kommer i närheten av att det tar slut. Svårt att låta bli att tänka.

 

0 Gilla det här

You might also like