Loading...

Lugn mamma mitt i kaoset

Stressen som hör till vardagslivet när man har små barn. Utbrotten. Gnället. Viljorna. Tårarna. Det är svårt. Ibland tappar man själv tålamodet. Ibland vill man själv skrika och gråta. Men då lär man barnen. Det är så de lär sig hur de ska uppföra sig. Ändå är det extremt svårt att hålla igen alla gånger.

Det dåliga samvetet som följer. När man vet att det blev fel. Man måste reparera snabbt. Men inte för tidigt. Man ska vänta tills barnet lugnat ner sig. Fast det ska fortfarande vara färskt så att de minns och kopplar ihop.

Hur gör man för att behålla lugnet? Ibland ger jag efter. När de vill ha något, som de egentligen inte skulle få. En bulle innan maten, pepparkakor som förrätt. Bara de äter efteråt. Då är det okej. Vi behåller husfreden. Det är skönt för alla öron. Alla huvuden, alla hjärnor. Glad mamma = glada barn.

Ett annat sätt som fungerar för mig är meditation. Återhämta. Låta huvudet vila lite. En kort meditation fungerar bäst. Så jag inte somnar. Då kan jag tänka. Då behåller jag lugnet.

Hur gör du?

0 Gilla det här

You might also like