Loading...

Lilla skatt

I början av veckan kom vi ut med den stora nyheten officiellt på facebook, men först nu skriver jag det i bloggen: Vi ska ha ett till barn! Colin ska bli STOREBROR! <3 Det känns fortfarande overkligt och väldigt långt bort. Imorgon går vi in i en ny vecka och har då gått 13 fulla veckor. Så den mest kritiska perioden är över och det borde vara en stor glädje i det hela. Men ska jag vara helt ärlig så har inte den känslan sköljt över mig ännu, även fast jag varit på ultraljud och sett det lilla miraklet på skärmen. Av någon anledning är det inte samma sak den här gången som det var första gången, när jag gick gravid med Colin. Det är helt annorlunda nu, mest känslomässigt. Jag tror att det har mycket att göra med att första barnet är just första barnet. Allt är nytt. Man har tid att sitta med appar och att läsa allt varje dag. Man är på något sätt mer involverad när det är första barnet. I alla fall är det så för mig. Colin var fokus och alltid i mina tankar när han låg inne i magen. Det är han nu också. Den platsen ska nu alltså delas på med någon jag aldrig mött och som jag inte känner än. Det kan ha en del att göra med att Colin fortfarande är så pass liten att han kräver all min uppmärksamhet. Hade han varit något år äldre hade jag kanske haft mer tid att ”bara vara gravid”. Men som fallet är idag så handlar mitt liv om Colins liv, som det gjort sedan dag 1. Han varken somnar eller sover själv, och det bidrar till att jag inte får så mycket sömn som jag fick när jag var gravid sist.

20160920_164120

Alla de där tankarna och situationen som är gör att det ibland kan vara extra slitsamt att vara gravid, igen och just nu. Vissa dagar kommer paniken. Vissa dagar vill jag bara kunna vara Colins mamma. Men på samma gång så ser jag verkligen verkligen fram emot att möta den här nya lilla personen som växer inuti mig i denna stund! Rädslan kommer ifrån att jag inte vet hur det kommer att bli. Vi har det så bra och fullt upp med barnet vi har. Men jag tror att allt faller på plats, precis som förra gången, när jag håller min nya lilla skatt i mina armar.

En till skillnad är såklart att vi redan har barn, vi vet i stort sett vad som väntar fastän vi inte har någon som helst aning! Det är inte bara vi som ska bli föräldrar. Colin ska bli storebror. Och det är nästan större! Det är första gången han ska bli storebror (kanske den enda gången, det vet man aldrig..). Min lilla pojke, STORebror! Det är det som är mest spännande, att få se hur de ska gå ihop och lära att älska varandra, leka med varandra. Det är den största glädjen i det hela!

20160912_162633

I mars förväntas våran 4:e familjemedlem titta ut! Enligt appen så blir det på min födelsedag 😉 En spännande tid väntar oss på alla sätt och vis! Jag älskar den lilla i magen lika högt som jag älskade Colin då, och den kärleken vet jag kommer att växa mer och mer för varje dag! En kärlek som bara en mamma kan känna och vet hur den är <3

20160907_150927

20160920_164202
Jag var på tidigt ultraljud, då var bebisen 11 veckor och 4 dagar enligt måtten 🙂

0 Gilla det här

You might also like