Loading...

Lilla Barcelona

Jag har inte rest till så många olika länder i mitt liv, speciellt med tanke på hur många det faktiskt finns i världen. I min familj var vi sällan på utomlandssemestrar, om man inte räknar att hälsa på släkten i Norge och några turer med finlandsfärjan till Åbo. Men en gång reste vi faktiskt till Spanien, Mallorca, i 2 veckor. Jag, min lillebror, mamma, pappa och mormor. Jag var runt 8-9 år, och missade dansuppvisningen som vi skulle ha i skolan, men det var det absolut värt. Alla minnen som jag har från de veckorna är ovärderliga och kunde inte ha ersatts av en kväll på scenen. Maten, barnshowerna, stranden, poolen, att åka häst med vagn, lära mig blanda kortleken på ett sådant där snyggt och proffsigt sätt. Vi åt till och med glass som såg ut som spagetti och köttfärssås! Vi satt upp sent på kvällarna, spelade kort och fick äta godis. Det var varmt och man kunde gå utan tröja även på kvällstid. En speciell sak som jag minns från den resan är att jag och mormor köpte likadana solhattar. Vi skrattade otroligt mycket den resan, och det var skönt att vara bara barn den gången!

För några år sen var jag i Spanien igen med en vän, en bit utanför Barcelona. Då lånade vi ett hus och hade tillgång till pool. Då var det ganska grått och molnigt hela veckan, så vi var inte så mycket på stranden. Men jag minns desto mer utav maten! Min favoriträtt från Spanien tror jag definitivt är paella. Helst med skaldjur. Om jag fick skulle jag äta det minst en gång i veckan! När vi åt det på en restaurang så tillagde kocken själva maträtten framför oss vid bordet. Vilken upplevelse, för att inte tala om smaken!

Spanien är alltså ett land jag mer än gärna vill besöka igen, med min lilla familj. Jag hittade en sida som heter Barceloneta, som betyder ”lilla Barcelona”. Det är en liten stad med 16.000 invånare. På hemsidan kan du hyra lägenhet och få tips på olika restauranger, om stranden som ligger i närheten av boendet, olika barer med mera. Det är en by som håller på gamla traditioner, som med fiskmarknader, och som samtidigt lever upp till den moderna turismen när det kommer till cocktail-barer. Det kan jag tänka mig att uppleva 🙂

1 person gillar det här

You might also like