Loading...

Lär av varandra

Oavsett hur bra man är, eller tycker att man är, så är det lätt att stirra sig själv blind på sig själv. Det är lätt att glömma bort sig, lätt att faktiskt göra misstag i något som man gjort flera gånger förr utan att tänka på det. Jag till exempel, som tränar allt som oftast, gör säkert många fel när det gäller min egen träning. Trots att jag kan tekniken, i de flesta övningarna, så är det enklare för mig att peka på andra än på mig själv. Det enda man egentligen kan gå efter när det handlar om en själv är känslan. Man kan spänna bålen vid marklyft, men det är svårt att se (även om man har speglar) om man håller ryggen rak. Det blir svårare ju tyngre man lyfter, och det är absolut viktigt att öva på rätt teknik från början för att undvika skador.

Idag stod en man bredvid mig, båda körde knäböj. Han närmade sig efter ett tag och frågade om jag var intresserad av ett tips. Såklart blev jag intresserad och sa ja. Tipset var att jag skulle stå lite längre fram när jag gjorde mina knäböj, för att inte skada mig om jag tappade kontrollen utifall att jag skulle tappa stången. Det är nämligen två metallplattor som sitter precis där jag först sänkte stången när jag gick ner, som gör att stången inte ska rulla ner. Svårt att förklara. Men det var i alla fall ett tips. Kul när folk faktiskt vågar ge tips och vågar fråga 🙂 En del kanske tar illa upp om någon kommer fram för att ge ett råd, men det handlar ju bara om att den personen bryr sig tillräckligt för att vilja se dig göra rätt eller undvika en skada. Vi borde bli bättre på att lyssna på varandra, våga ta emot hjälp och ge varandra tips och råd, lära av varandra!

Fick för några veckor sen även rätt teknik-instruktioner av en utav PT:na på Hit the Gym när man kör roddmaskinen. Nu har jag lärt mig den ordentligt och har börjat köra intervaller. 20 sekunder så snabbt jag kan följt av 10 sek lugn rodd. Väldigt effektivt! Blir mycket roligare att göra en övning när du kan den, när du gör rätt, för det är då den ger resultat.

20140415_140509

20140415_141448

Var inte så mycket snö kvar efter att solen kom fram 🙂

20140415_141441

20140415_140607
Ser den här skylten varje dag när jag går mot gymmet, tycker att den är lite festlig 🙂

Ha en superhärlig kväll!

0 Gilla det här

You might also like