Loading...

Låg energi?

I vanliga fall har jag massor av energi, men just nu är den ganska låg. Känner mig trött så fort det blir mörkt ute, och det är helt naturligt. Har energi nog till arbete och att göra allt det nödvändiga. Allra mest energi har jag på morgonen. Men jag vet att flera andra inte ens har ork till det. En del blir till och med så deprimerade att de blir sjukskrivna från jobbet. Det är inte alla som tar sig tid eller ork för motion/träning. Det är en av de få saker som faktiskt hjälper. Samt att äta vitaminrik mat och försöka vara ute i solljuset. Det hjälper att ha ljust runt omkring sig när man behöver hålla sig vaken. När det blir mörkt bildas sömnhormonet melatonin i hjärnan, och det märker i alla fall jag av väldigt väl.

Så under höst- och vintertid, när det är svårt att komma ut under soltimmarna eftersom man har arbete eller skola, då blir det extra viktigt att äta grönsaker och frukt, och att få daglig motion. Ju mer av de delarna man får, desto mer energi får man! Kanske låter märkligt eftersom att man gör av med mer energi när man rör på sig, men det är den energin som ska bytas ut. Om man bara får i sig ”bränsle” utan att förbruka den så blir den gammal och obrukbar. Samma som när man får i sig ”fel bränsle”, då fungerar man inte som man ska. Som att tanka en dieselbil med bensin, eller tvärtom.

Frukt är inte bara sunt och gott, den kan vara vacker också 🙂 Äter du också med ögonen?

IMG_20141113_101736

IMG_20141113_101757

Älskar frukt, och det hjälper även mot det speciella sötsuget jag har nu för tiden. Börjat känna ett sug efter surt godis, som jag sällan äter i vanliga fall. Det är säkert den där söt-syrliga smaken jag är ute efter. Då hjälper päron och klementiner extremt bra 🙂

IMG_20141114_201743

När jag däremot får ta det lugnt när jag är trött så tänder jag massa värmeljus! För vi behöver varva ner emellanåt, speciellt när vardagen är så hektisk som den är för många. Vi håller alltid på med något, är alltid tillgängliga, och det i sig tar energi och kan göra att vi känner oss låga!

Gissa om jag blev lycklig av det lilla meddelandet från Markus igår <3 och det även fast jag väcker honom och är ganska plågsam på mornarna när jag varit vaken en stund. Precis som ett litet barn på julafton :b (men så somnar jag också långt före han gör på kvällarna..)

IMG_20141114_171346

Sprid lite kärlek med lappar och meddelanden, det ger också massor av energi! 

0 Gilla det här

You might also like