Loading...

Kvalitetstid

Nu är O snart 7 månader, och ju äldre hon blir och ju mer aktiv hon är, desto mer uppmärksamhet kräver hon. Det innebär att storebror ofta måste vänta på sin tur. Det gör ont i mammahjärtat att det behöver vara så, och speciellt när vi är hemma bara vi 3. Inte bara för att jag har 2 småttisar, utan för att det alltid är något som behöver göras; tvätt, disk, plocka undan ditt och datt..ja ni vet. Man har många bollar i luften helt enkelt. Då blir faktiskt läggnings-rutinen extra viktig. Förut brukade jag bli stressad, för att jag ville att C skulle somna så att jag kunde göra något annat innan jag själv skulle lägga mig. Men det kommer jag ju att få tid till att göra sen. C kommer nog inte alltid vilja att jag läser för honom och ligger kvar tills han har somnat.

När han ska lägga sig är det våran tid. Den är helig. Då har lillasyster lagt sig och jag får vara bara C’s mamma en liten stund. Då läser vi, både han och jag, tillsammans. En sak jag håller på att testa ut nu, för att hjälpa honom att sova bättre, är massage. Han får lätt massage på rygg, nacke, ben och armar när han ska sova. Har gjort det några gånger innan, men det var först idag jag tänkte att jag ska verkligen testa ut det. Han förstod inte riktigt första gångerna, men idag frågade jag om han ville ha massage och han sa ”jaa, massage”. Tror det är speciellt och skönt för honom.

Man ska ju inte ta i lika hårt som på en vuxen när man masserar ett barn, för det handlar inte om att minska spänningar och mjuka upp muskler. Kanske han har spänningar så som han flänger runt, men det handlar mer om beröringen. Som extra lätt aroma-massage. Nästan inget tryck alls. Ingen tänjning utan bara strykningar. Massage är bra för de allra flesta. Håller er uppdaterade om hur det fungerar, om det ger någon effekt! Kan nämna också att C är ganska otålig och ligger inte still i ens 5 minuter, så är en väldigt lätt och extremt snabb massage han får 😉

0 Gilla det här

You might also like