Loading...

Kul Träning med X-Box

Uppväxt med en lillebror som varit/är expert på olika tv- och datorspel så borde jag väl ha större erfarenhet av x-box än vad jag har. Det började med att jag och mamma fick ett Nintendo julen -97 eller -98. Min lillebror, som då var 1-2 år blev snabbt mycket bättre på spelen än vad jag och mamma någonsin skulle bli. Redan då kände jag mig besegrad, jag höll mig till att spela för skojs skull. Efter nintendot kom X-Boxet. Sedan kom den vibrerande handkontrollen och X-Box 360.. Hur många spel har jag sett i min brors pojkrum? Alla möjliga typer; bil-spel, krigs-spel, James Bond-spel o.s.v.
Min pojkvän har också haft X-Box länge, massor av olika spel finns i våra hem. När vi flyttade till Norge så införskaffade vi (han) ett X-Box KINECT. Ett sådant som man kan spela spel med sin egen kropp som kontroll. Jag har testat äventyrs- och sportspelen. Men det är spel där man helst ska vara flera stycken, för det är tävling som gäller 😉 Vi har även dance-central som däremot är roligt att köra själv. Ändå har jag hittills inte känt mig speciellt lockad till att spela.

Förrän igår! Då köpte Jonas ett spel till mig: NIKE+ Kinect Training. Jag var lite skeptisk först, kunde det verkligen vara nån skillnad mot de andra träningsvideorna jag använder? O JA!
Till att börja med får man fylla i uppgifter om sig själv: ålder, längd, vikt, kön.
Sedan får man välja mellan två personliga tränare, en man och en kvinna. Jag valde den kvinnliga.
Därefter väljer man målsättning, om man vill bli: smal, tonad eller stark. Jag valde tonad.
Sedan får man gå igenom några tester, styrka och uthållighet.
Till sist så får man välja vilka dagar man vill träna och så får man ett personligt träningsschema, anpassat efter en själv.

Mitt träningsschema är på 4 dagar/vecka under 4 veckor. Sedan ska jag göra ett nytt test i styrka och uthållighet för att se om jag får bättre resultat.
Allting sparas i spelet så man behöver inte skriva ner något själv, kanon tycker jag! 🙂

Via kinect-sensorn så registreras ens kropp och tränaren/spelet säger åt dig vad du behöver tänka på, om du står rätt och har bra hållning. Det är bra eftersom jag vill jobba som personlig tränare sen.

Äntligen ett spel som passar mig! 🙂

 

0 Gilla det här

You might also like