Loading...

Kris i vardagen

När man går hemma och är mammaledig så är det otroligt lätt att hamna i en liten bubbla. Vardag som helg är sig lik och det är svårt att skilja måndag från lördag. Det går lite i surr när någon vill planlägga något, för man har egentligen ingen koll på dagarna och vad man har att göra. Speciellt har det varit mycket nu med mycket som händer nu (med fotografering och visning av lägenheten, packning, studier och Thailandsresa) och en rad sömnlösa nätter. Colin sover dåligt om både natten och dagen och det märks på hans humör. Jag är också sliten, både i huvud och kropp, och det är i sig frustrerande när man verkligen vill njuta av att vara mammaledig den lilla tid som är kvar. När man dessutom blir så trött i huvudet, av gnäll och leksaker som upprepade gånger låter exakt likadant, att man har lite energi åt att tänka så känns det som en krissituation i ens egna vardag. Man orkar liksom inte tänka. Då skulle man behöva ha ett facit som säger hur man ska göra, vad man ska göra och när.

Även om man som mamma blir expert på att tänka på alla möjliga utfall av en situation så skulle man  ibland haft det mer på rullande band så att man bara kan slappna av emellanåt. Vet inte hur många kvällar jag legat och nattammat samtidigt som jag funderat över vad jag skulle göra ”om det börjar brinna i vardagsrummet” eller ”om någon bryter sig in”. Ska jag binda ihop flera lakan eller försöka hoppa ifrån verandan? Har jag telefonen i rummet? Vi borde skaffa en stege att ha på verandan, utifall att. Kanske lägga en träklubba under madrassen..? I takt med att Colin utvecklas måste mina flyktplaner förändras. Är ju stor skillnad på ett spädbarn som bara kan ligga still och ett barn som faktiskt kan krypa och sitta. Gäller att vara redo oavsett vad som händer 😉

kriskommunikation.nu har de listat olika steg att gå igenom i en krissituation, och man kan även få hjälp utav dem via en app eller via telefon. De första stegen är:

  1. Scenarier och riskidentifiering
  2. Analys och målsättning
  3. Rapport och krisplan
    …och de följs av ytterligare 4 steg.

De hjälper med alltifrån hur man ska hantera kommentarer på sociala media eller om man är med om översvämning eller ekonomiska krissituationer. 🙂

Oavsett vilken kris man går igenom, så måste den hanteras. Ingenting försvinner om man stoppar huvudet i sanden. 
🙂

Om inte varje barn hade varit unikt hade det kanske funkat med en kris-app för sömnbrist också, men här gäller det att mamma hanterar situationen på bästa möjliga sätt. Med en stor dos tålamod så ska det ordna sig idag också!

0 Gilla det här

You might also like