Loading...

Kreta

Jag har en bekant som flyttade till Grekland med sin pojkvän, där fick de barn och bor numera i det varma landet och stormtrivs. Själv har jag varit i Grekland en gång när jag var 18 år. Förhoppningsvis är det ett av de länderna jag kommer att besöka igen i framtiden, med min egna familj.

Man hör mycket gott om flera platser i världen, och mindre gott om andra. Kreta har jag hört ska vara den perfekta semesterön, oavsett vem man är och vad man är ute efter. Det är Greklands största ö och där bor det 600.000 invånare. Ett av världens mest populära resmål och ligger mitt i Medelhavet. Klimatet varierar beroende på vilken del av ön man besöker, varmast är det på den södra delen. Antagligen den del jag helst vill besöka 😉

Höga berg, djupa raviner och klarblått vatten. Det låter som en avlägsen dröm i dagsläget, när jag ser ut genom fönstret på grå himmel, regn och slask.

På hemsidan kreta-grekland.se kan du läsa om vad du kan göra om du åker till Kreta. Du får bland annat tips om vilka stränder som du inte bör missa! En av de vackraste stränderna som ofta glöms bort, med len och vit sand, är Elafonissi. En strand som ligger 8 mil från Chania, med både solstolar och parasoll att hyra och serveringsområden för den som blir hungrig. Kallas även för ”Maldivernas paradis”. En annan strand är Elounda, som passar bra om man vill snorkla då den ligger vid en vik på den norra kusten. Turkost vatten och finkornig strand gör att den är extra populär.

På sommaren är det varmt och torrt, på vintern blir det lite mildare med mer regn, på Kreta. Juli har en medeltemperatur på ca 26 grader, medan januari kan bli så kall som 12-13 grader. En del varmare än i våra nordiska länder 🙂 Jag ser fram emot den dagen då jag får uppleva Grekland på nytt, och Kreta är definitivt en av de öarna jag helst vill besöka!

0 Gilla det här

You might also like