Loading...

Krashad dator, 17 Mai & Två glassar per dag

Min dator krashade förra veckan, först idag har jag kunnat använda den. Nästan som vanligt. Fast får inte Adobe Premiere Pro att fungera, eller någon annan media-funktion heller för den delen, så kan inte göra färdigt min redan försenade inlämningsuppgift. Men men..

I fredags var det i alla fall Norges Nationaldag! 17 Mai. Och det är verkligen STOR skillnad mellan firandet här och i Sverige. Norrmännen firar ordenligt. Natten mellan den 16-17:e så är det en utekväll för många, speciellt studenter. Gymnasiena och högskolor är i slutet av terminen och väntar på sina examen. Så det är fullt ös nästan varje natt. Det är enda nackdelen med att bo nära alla uteställen :p

Hur som helst, så den 17:e Mai, då har många folkdräkter på sig, både stora och små. Alla är finklädda. De går i tåg, spelar instrument, skrattar, äter glass, dricker, äter korv. Det var fullt av folk ute på stan. Eftersom att Jonas jobbade så var jag ensam, jag gick ut ca två-tre timmar på byn för att träffa en kollega. Solen sken och det var den varmaste dagen jag varit med om på, jag vet inte hur länge. Tydligen är det alltid soligt i Norge den dagen 😉 Åt hela TVÅ glassar den dagen! Mums!

Jobbade dagen därpå, alltså på lördagen, då det knappt var några människor alls i butiken och det var hur varmt som helst ute. Blev två glassar den dagen också. Jobbade även i söndags, återigen blev det två glassar, Haha, den nya dieten? Nej, jag känner mig uppblåst och svullen nu så blir ingen mer glass förrän till helgen! Då ska vi vara hemma i Södertälje 😀

 

 

0 Gilla det här

You might also like