Loading...

Köpa eller hyra?

Precis när jag trodde att våren var här så hittade snön tillbaka hit till Trondheim.. Så när jag nu ser ut genom fönstret ser jag en grå himmel, som faktiskt varit klarblå tidigare idag, och ett gäng byggarbetare som får jobba i både snö och regn. De håller på att bygga ett nytt hus utanför oss. Grannen sa att det ska bli 3 hus, någon annan sa att det blir lägenheter. Blir spännande att se om någon har rätt eller vad det kan tänkas bli?!

Något som är säkert är att det i Norge, enligt min uppfattning, verkar vara mycket vanligare att äga sin bostad än att hyra. Alla siktar på att köpa något eget. När jag växte upp i Sverige så trodde jag att det bästa var att hyra, för det är vad mina föräldrar gjorde och gör. Men efter att ha läst om det på Berg Fastighetsjuridik så inser jag ju att det är klart många fler fördelar med att äga sitt hem än att hyra! Till exempel kan man bygga om och renovera hur man vill, vilket kan öka värdet. Hemmet kan gå i arv eller säljas. Man har mer frihet att bestämma själv helt enkelt. Det är kanske vanligare att man äger sitt hus, men man kan alltså även äga en lägenhet. Då måste man självklart visa en del mer hänsyn för sina grannar, man kanske inte kan hoppa så mycket på golvet eller hamra upp tavlor mitt i natten. Men i det stora hela så är det absolut en fördel att äga sitt boende.

På samma sida som jag nämnde ovan kan man då få hjälp med bland annat att omvandla sin hyresrätt till bostadsrätt, om det är av intresse för en själv och grannarna. Det tror jag blir vanligare framöver att man vill, och då är det bra att ha stöd från någon som kan hjälpa en med just det! De kan även bistå om det är aktuellt att renovera bostäder eller om man behöver hjälp med bokföring- och redovisningstjänster.

0 Gilla det här

You might also like