Loading...

Julefrid..?

Det är så väldigt mycket stress runt julen. Hela December har känts som en vindpust som bara passerat i revy. Det har varit otroligt mycket att göra och att tänka på, ändå har jag inte hunnit med allt jag velat.

För det första hann jag inte fixa alla presenter till C’s adventskalender. Hade en plan på vad jag skulle ordna, men så åkte vi på vinterkräksjukan veckan innan 1 december så det blev inte som jag tänkt det. Slutade med att jag skulle packa in paket under tiden, men så visade det sig att C inte alls var så intresserad av paketen. Han brydde sig knappt. Han är ju 2½ år nu så kan förstå att det är lite för tidigt. Var mer för min egen skull tror jag, så gav upp efter första julfirandet vi hade den 16:e.

Har inte heller hunnit baka allt jag ville, som godis och kakor till julen. Men har ju en dag på mig imorgon också, så då får jag satsa på lite fudge och kola. Blev lussebullar till Lucia åtminstone och pepparkakor av egen deg.

Tycker även att det är extremt svårt med julklappar. Ska man köpa det folk önskar sig eller något man själv tror att de behöver? Eller kanske något som får en att tänka på just den personen? Olika personer vill olika saker. Tycker personligen att det känns onödigt att fråga vad folk önskar sig och så byta, istället för att man bara lägger sina egna pengar på det man själv vill ha. Då är man ju på den säkra sidan. Tycker man ska tänka till lite och kanske ge en person något personligt eller något som man tycker personen kan behöva. Något personen kanske inte själv tänkt på att han/hon behöver. Blir alltid sån stress med att skaffa klapparna. Gillar ändå att packa in och att ge, se personernas reaktioner 🙂

Försöker tänka på att julen är en fridfull tid och att man ska njuta, ta det lugnt och glädjas av varandras sällskap. Det är mest för barnen man ska ha julklappar. Även fast jag inte vill att mina barn ska bli bortskämda så är dem det nu. Presenter varje dag hittills, men det får bara vara okej den här månaden.

Önskar er alla en fröjdefull jul med mycket glädje och gemenskap, Massa gott och lite stress!

0 Gilla det här

You might also like