Loading...

Jul – glädje, stress, depp och kärlek!

Varje år, när det nalkas jul och man bestämmer sig för att det här ska bli den bästa julen ever! Då känner jag en liten klump i magen. Jag känner allt mella himmel och jord, allt på samma gång; oro, stress, ångest samtidigt som jag avgudar julen och allt vad den innebär! För egentligen handlar det om att umgås med familjen, vänner och att njuta av att vara tillsammans. Maten som kommer i mängder är ett plus (blir kanske mer ångest i efterhand, men det är det ju värt!).

Så var det de där jobbiga negativa känslorna,som på någor vis verkar ta över. Varför och vartifrån kommer dem?
Man vill köpa de bästa och mest uppskattade julklapparna (utan att egentligen veta vad personerna vill ha), man vill baka de godasta lussebullarna, pepparkakorna och godiset att bjuda på, man vill ha städat och julpyntat utan att överdriva, införskaffa en snygg julklädsel. Innerligt vill man känna av den stora glädjen, jagar runt efter just den känslan ute i kylan på julmarknader, spelar julmusik på högsta volym och så vidare. Man gör allt! Allt för att känna sig lugn. När man egentligen känner motsatsen.

Det är alltid något med julen som gör mig ledsen, och det är att jag inte kan vara med alla jag vill på samma gång. Jag har alltid firat med min pappa och bror. De senaste jularna har vi även firat med Jonas far och bror. Sedan har vi ju Jonas mamma och hennes karl, som också är lediga under julen. Och min mamma. Det gör det mer komplicerat när familjerna är flera, speciellt om de inte funkar ihop under samma tak.


Jag blir känslosam när jag tänker på människor jag saknar, de som inte finns hos oss längre. Jag blir ledsen när jag tänker på hur fort tiden går och när jag tänker på det som varit under året.

Julen är en känslosam tid på året. Nu är jag långt ifrån ”hemma” och kommer inte hinna med allt jag skulle vilja.
Ändå tänker jag: Det här ska bli den bästa julen, någonsin!

Trots allt så handlar Julen om att vara med nära och kära! <3

0 Gilla det här

You might also like