Loading...

Ju fler, desto bättre?

”Det föds för få barn i Norge”, har jag hört. Både nyligen från någon minister. Och tidigare, från förskolan. Det är för få barn på dagiset. De har för många platser. De behöver mer pengar för att täcka utgifterna. Norge behöver fler människor som kan jobba (?) i framtiden. Okej. Så långt har jag förstått, men jag har inte helt satt mig in i allt. Genomsnittligt får nordmännen 1,62 barn. Någon får 1, någon får 2, någon får 3 eller kanske 4, 5 barn. Någon får 0 barn.

Någon skrev som svar på påståendet att inte alla kan få barn. Vilket i sig är ett tema för de som faktiskt försöker och vill. Dessutom får man inget extra utav att ha fler barn i det här landet (Norge). I andra länder får man flerbarnstillägg och andra fördelar. Det är synd och jag håller delvis med. Samtidigt som det är enorm lycka i sig att få barn, oavsett hur många man får eller väljer att skaffa.

Däremot vet jag hur tufft det är att försöka göra karriär, satsa på sina egna mål, samtidigt som man bildar familj. Faktum är ju att man ska ju inte bara skaffa barnen. Man ska ha tid, ork, lust och gärna ekonomin till att uppfostra barnen också.

Jag har alltid haft fast arbete när jag fått mina barn och inte behövt oroa mig för varken föräldrapengar eller något sådant. Men de som driver eget, så som jag gör nu, tar en stor chansning när de skaffar barn. Dels pga att inkomsten inte alltid är densamma och dels för att man måste tänka på att hålla företaget vid liv. Det också. Några garantier hade varit skönt där.

Men, nu är inte jag den som är den. Jag tar gärna ”en för laget”. Jag älskar en ”utmaning” i livet. Och mest av allt, Jag älskar mina barn, över allt på jorden. Så om fler kan glädjas åt nyheten än bara vi i familjen, så är väl bara det positivt 🙂

I juli kommer ännu ett underbart barn till världen, och våra små, fantastiska busfrön blir storasyskon! Hurra för oss! Hurra för förskolan! Hurra för Norge! 😉

0 Gilla det här

You might also like