Loading...

IQ och alkohol

Människan blir smartare för varje år. Sitter just nu och tittar på ett program på BBC entertainment som heter QI. Väldigt lärofyllt och roligt på samma gång. Det hä avsnittet handlar om smarta personer, om jag uppfattat det rätt. Bland annat om att resultaten på IQ-testen blir bättre med 0,3% varje år. Därför måste de öka graden. I annat fall skulle våra mor- och farföräldrar räknas som efterblivna och framtidens barn som rena rama genierna. Och hur kommer det sig? Jag tror att det beror på att vi inte behöver lära oss från början idag. Vi kan lära av andra, oavsett om det är genom skolböcker eller våra föräldrar.

Jag var själv smart igår, riktigt stoltöver mig själv. Höll mitt löfte, drack inte alkohol och hade supertrevligt ändå. Vi gck inte ut förrän efter tolv, så var inte en lång utekväll. Var något trött framåt två-tiden på natten men somnade gott när vi väl kom hem och i säng. Underbart att sova ut och vara pigg när man vaknar efter en utekväll.

Ändå tagit det lugnt idag, samlat lite material till mina bok-idéer. Har äntligen kommit igång att skriva och har en plan! Blir plugga lite också vid sidan av, vecka 4 ska jag läsa en distanskurs på 7,5 p. ”Videoreporter” heter den och är på 25% fart. Känns skönt när man väl bestämt sig och att komma igång! Riktigt befriande!

När man dricker alkohol så påverkas hjärnan, även om den inte skadas av enstaka festtillfällen så kan man ibland få svårt att minnas det man gjort på fyllan. Man blir mer våghalsig, gör sånt man inte skulle gjort annars och kan få ångest dagen efter. Dessutom sitter alkoholen (om man druckit mycket eller länge) kvar i kroppen och luktar illa dagen därpå. Om man har det i åtanke och att man kan ha roligt utan massa alkohol (hur gjorde du innandu började dricka?), så borde man lätt kunna motivera sig till att inte dricka! Det är dessutom många kalorier och när man dricker så har man en tendens att stoppa i sig ännu mer.

Använd ditt sunda förnuft och ditt IQ när du ska dricka nästa gång 😉 SKÅL!

 

0 Gilla det här

You might also like