Loading...

Inre stress

Jag har en brännande känsla i magen, får det emellanåt, och vet exakt vad den beror på. Ändå vet jag inte vad jag ska göra åt det! Det är den där stressen som så många utav oss lider utav. Den märks både innanför och utanpå hos vissa. Ibland gör den så ont att man inte vet vart man ska ta vägen. Den kommer i panik-attack-form, ger en dåligt minne, magsår, man blir helt utmattad av att göra ”ingenting” och trots det så har man svårt att somna. En riktigt ond cirkel! Så vad gör man? Försöker andas rätt, djupa andetag. Försöker sitta lugnt, men istället byggs stressen upp för att man tänker på sådant man ”egentligen borde göra” istället för att sitta ner på rumpan.

I fredags flyttade jag in i en ny lägenhet med en väninna. Hade en lugn helg, som gick alltför snabbt. Jag jobbade sent i måndags och i tisdags. Så imorse, efter ytterligare en natt med orolig sömn, mardrömmar och väckningar, låg jag kvar i sängen till halv 10. Orkade inte kliva upp, just för att jag visste att det är så mycket jag borde göra. Och det känns så enkelt att bara göra, det svåra är att börja. Att komma igång! Ibland känns det som att man skulle behöva en vägvisare, någon som hade satt upp ett schema och sa ”det här ska du göra nu!”. Så varför är vi inte våra egna vägpekare?!
Allt som oftast känns det som att vi lägger det vi vill göra åt sidan för att göra sådant som vi måste. Vad är det för liv? Skärpning!

Idag är en dag som jag ska ägna åt mina ”borden” för att jag vill. Inte för att jag måste. Jag ska försöka andas djupa andetag och framför allt tänka positivt!

Ha en fin dag!

0 Gilla det här

You might also like