Loading...

Hud-rutin!

Att skönheten kommer inifrån, det har vi alla hört och håller (förhoppningsvis) alla också med om! För stoppar man i sig skit så ska skiten också komma ut. Det sker både vid toalettbesök och genom huden. Många har problem med acne, oren hud, man kan ha både fet och torr hud eller bara det ena eller det andra. Vi kvinnor kan skylla på hormonförändringar en gång i månaden eller några gånger i livet. Jag mötte en person häromdagen som fått B12-sprutor och därefter fått problem med finnar, för första gången i sitt liv. En annan person jag känner hade tidigare problem med finnar när h*n åt choklad. Många ämnen vill ut genom porerna, därför täpps de till. En del får utslag på grund av allergier. Något ämne i ko-mjölk kan också ge eksem… Ja ni ser ju, det spelar stor roll vad vi stoppar i oss, både för in- och utsidan.

Sen finns det dem som har problem med huden ändå. Jag, som är utbildad spaterapeut dessutom, skäms nästan för att säga vad jag brukade använda för rengöring förr. Nämligen vanlig handsåpa med honung och babyolja. Det var fram tills jag blev tonåring och behövde ”starkare” saker mot mina små, fåtaliga pormaskar. Jag hade aldrig problem med finnar. Däremot pendlade jag mellan att ha extremt torr hud och extremt flottig hud. Mest på grund av att jag varken använde ansiktsvatten eller någon vettig återfuktningskräm.

Efter min utbildning har jag testat på både det ena och det andra, mest spa-märken som Kerstin Florian, Comfort Zone, MD Formulation m.fl, och är supernöjd med dem. Sedan 2010 har jag inte köpt en ”vanlig” dagkräm från matvarubutiken, om man säger så. Anledningen till det är främst på grund av kunskapen jag nu har. Det är faktiskt sant att ”you get what you pay for”. Märkesprodukter kostar inte mycket utan grund. Ju dyrare en produkt är, desto fler aktiva ingredienser innehåller den. Oftast i alla fall.

Idag har jag rengörings-produkter från Herbalife i mitt badrumsskåp, de ser ut såhär:

IMG_20140318_131943

De innehåller vitaminerna A, C och E, som ger näring till huden och skyddar mot avgaser och annan smuts.
Rengöringsmjölken, cleansern, tar bort orenheter och smink.
Ansiktsvattnet, tonern, tar bort de eventuellt kvarsittande smink/smutsresterna, ger huden en frisk glöd, samt återfuktar huden. Många som bara använder första delen, en såpa eller mjölk, har nog missat att vanligt vatten faktiskt torkar ut huden. Därför är ansiktsvattnet ett måste!
Sedan har jag en ansiktskräm som ger massa fukt åt min hy 🙂

Med tanke på alla avgaser och alla andra gifter som bärs omkring i luften, och all sol och all kyla, alla väderomväxlingar, så borde alla ta hand om sitt största och viktigaste organ: Huden! 

Så enkelt och ger så mycket. Kan knappt vänta tills de nya produkterna, som släppts i USA kommer till Norge/Sverige!

IMG_20140318_132620
Här har jag väldigt lite foundation, en som ger mest fukt och inte är så täckande. Har inte så mycket att dölja 🙂

Min andra favoritprodukt är Cell-Activator-tabletterna.

IMG_20140318_133116

De innehåller alltså B-vitaminer samt zink, mangan och koppar. Jag ser redan en betydlig effekt, efter bara 1 vecka, på mina naglar och mitt hår. Naglarna växer mycket snabbare. Kan ni gissa när jag var hos frisören sist?

IMG_20140318_132908

Var mer än 9 veckor sen jag var hos Anne Hilde på Royal Haircut, och då klippte jag mig inte ens. Så ca 13 veckor sen jag toppade topparna. Ska boka en tid så de får fräschas upp lite snart 😉

0 Gilla det här

You might also like