Loading...

Hotell Kung Carl

Tänk att hela juli nästan är förbi, alltså har över halva året redan gått! Sommaren som man längtar så mycket efter är snart utbytt mot höst. Förskolor, skolor, jobb, vardagen är igång igen. Jag hade ju semester i maj/juni så för mig är vardagen redan igång. Men det är liksom en annan stämning när andra människor är lediga, de är mer avslappnade och gladare. Semester/ferie är nästan som magi på folk!

En av mina kollegor, som går ut på sin semester nästa måndag, ska eventuellt till Stockholm en tur. Han har frågat om jag vet något bra hotell, men jag har ju knappt bott på hotell så nära min hemstad. Ett hotell som jag läst om, som jag skulle kunna tänka mig att bo på, är ”Hotell Kung Carl”. Det är ett av de mest centrala hotellen i huvudstaden, mitt i Stockholm på Stureplan. Nära till Sturebadet, som är ett Spa, faktiskt det sista jobbet jag hade i Sverige innan jag flyttade hit till Trondheim. Nära till shopping och uteliv, promenadstråk och caféer. Hotellet är ju dessutom döpt efter svenske kungen och är det äldsta familjeägda som finns i staden 🙂

Det som är mest fascinerande med just Hotell Kung Carl är kanske att varje rum, 143 stycken, är unikt inrett med klassisk och modern stil. De köper in antika saker, som klockor och speglar, för att varje rum ska få sin egna prägel. En annan sak som imponerar är att de valt att behålla mycket av stilen från 1900-talet även på restaurangen, ”Kung Carls Bakficka” – Tre Rum & Kök. Menyn är inspirerad från den tidens ägare, Annie Berg och hennes man.

Just i år firar de att hotellet fyller 150 år, och då har de massa bra erbjudanden på sin hemsida!

Vad har du för tips på hotell i Stockholm? 🙂

0 Gilla det här

You might also like