Loading...

Högskoleprovet

Nu har jag fått mig ett nytt deltidsjobb, på Polarn o Pyret. En butik som säljer barnkläder. Tanken är att jag ska kunna kombinera det med mitt egna företag. Det är några unga tjejer som jobbar där, även de deltid, och de är alla studerande. Det är lite lustigt att tänka på att några som studerar har det som ett extrajobb medans några har det som sitt fulltidsjobb. Om ni förstår vad jag menar? Alltså att det är deras slutgiltiga val av jobb, det är där de vill vara.

Ena tjejen som jag jobbar med läser psykologi på nätet. Det är något som jag intresserar mig för, och skulle kunna tänka mig att studera själv. Men tror dock att det kräver sin lilla insats för att både orka läsa psykologi och för att komma in på den linjen.

När jag studerade efter gymnasiet så gick jag en Yrkesutbildning på 2 år. Ska man gå på en högskola, måndag-fredag, med föreläsningar och kurser, så måste man ha disciplin och motivation. Och man måste ha alla betyg som krävs för att komma in på linjen. Jag var en av dem som hade högst betyg i grundskolan men som tappade motivationen till att plugga helt i gymnasiet. Så mina betyg sjönk ganska drastiskt. Har man inte toppbetyg så kan man ju alltid göra högskoleprovet. Får man bra resultat på det så kommer man in med de poängen.

Jag har själv aldrig gjort det provet, men det skulle kanske vara bra att göra om man vill studera vidare igen. Min ena kusin gjorde det för ett tag sen, och hon är ett år äldre än mig. Det är aldrig för sent att satsa på sina drömmar. På hemsidan Logio kan man öva på högskoleprovet. De har tester som är framtagna av gymnasielärare, med hjälp av gamla prov och nya uppgifter. Det är dessutom gratis att prova på.

Vad vill du bli när du ”blir stor”?

0 Gilla det här

You might also like