Loading...

Hemma på gården

Det var en märklig känsla igår att komma hem till pappa och Andreas. När vi körde in i ”mitt område” fick jag en känsla av ro i kroppen. Min pappa bor fortfarande kvar i samma område, på samma gård där jag har de flesta av mina minnen från barndomen. Ja, för vi har bott inte mindre än 3 olika lägenheter, alla har legat ett stenkast ifrån varandra och bildar som en triangel. Vi bodde en kort period i Saltskog, som ligger en bit bort, när min lillebror föddes. Men här på ”gården” som vi kallar det, är där jag känner mig hemma. Min bästa barndomskompis familj bor tvärs över gården. Vi har så otroligt många minnen härifrån, när vi satt på våra rum eller var ute och lekte på gården. Ibland smet vi iväg till andra gården, till basketplanen eller hittade på något annat hyss. Men oftast var vi snälla och höll oss utanför våra fönster så att föräldrarna hade koll på oss, eller så att våra syskon inte skulle skvallra. Haha. Min väninna har flyttat till Uppsala och studerar, hennes äldsta lillebror tog studenten i år, hennes lillasyster och andra lillebror har blivit stora. Min lillebror har vuxit till sig, nästa år får han faktiskt börja gå på krogen. Allt har förändrats. Alla har vuxit upp. Det känns både fantastiskt roligt och sorgligt på samma gång. Man blir så medveten om att tiden passerar.

IMG_20131220_103001

På andra sidan gatan ligger ica-butiken ”Jätten”. Där jobbar fortfarande samma tant och samma gubbe, och så en hel del nya studenter som har det som extrajobb. De känner min pappa, mig och min bror. Det ligger en pizzeria, en kiosk och mitt gamla dagis på samma länga. Jag och min bästa vän brukade sitta på gungorna, efter stängning, när vi var runt 13-14 och prata om hur vi ville ha det när vi var stora. Vi skulle gifta oss rikt, bli rika, jobba som artister, bli kändisar, ha barn och stora familjer. Våra dröm-män var på ett visst sätt och skulle göra allt för oss. Vi skulle såklart fortfarande hålla kontakten. Så många drömmar och fantasier 🙂

Jag har fortfarande kvar mitt gamla flick-rum. Min säng. Mina saker. Fastän jag inte bott hemma på över 3 år. Det är en plats dit jag kan återvända om allt skulle blir knasigt, om jag behöver en plats att hitta mig själv på. <3

IMG_20131221_090614

IMG_20131221_090631

IMG_20131221_090042

IMG_20131220_215441

0 Gilla det här

You might also like