Loading...

Helger

Jag har ju hittills alltid jobbat på helgerna, antingen var tredje eller varannan. Men sedan 1 oktober har jag bara jobbat måndag-fredag, och bestämt mina egna arbetstider. Det är helt klart en vanesak, för ibland kan det vara skönt att sova ut och ha ledigt mitt i veckan. Men när man har småbarn, som går i förskolan eller skolan, så är helgen den bästa tiden för att umgås. På vardagarna är hela familjen helt slut efter aktivitet på olika håll. På helgen kan man rå om varandra.

Dock är det också på helgen man gärna vill hinna med saker. Då ska man åka och besöka de man aldrig träffar annars, man ska handla det man behöver för att spara tid under vardagarna, man ska hitta på olika saker för att skapa minnen. Det man egentligen borde göra, de allra flesta helgerna i alla fall, är väl att göra ”ingenting”. Bara vara. Undvika alla måsten och borden. Enklare sagt än gjort när tvätthögarna ropar på en och man får dåligt samvete för att man gör för lite.. Men det tror jag är bra. Att vila upp sig och ha kvalitetstid med sina nära och kära. Hinna och passa på.

Nu är helgerna heliga, och det är skönt att vara urladdad samtidigt som barnen 😉 Håller tummarna för att Colin håller sitt ord om att han vill sova länge imorgon, så att vi slipper starta lördagen kl 5 🙂

Happy Friday!

0 Gilla det här

You might also like