Loading...

Hektisk vardag

Dagarna går i ett. Från tidig morgon till sen kväll. Det är svårt att hitta en liten stund för sig själv när man har småbarn. Det är lustigt att tänka på att man som mamma plötsligt ser det som ledighet att gå iväg på jobbet! Idag hade jag en kund på min salong, en timmes massage. Det kändes som lyx för mig, fastän det var jag som masserade, att bara komma utanför huset utan barn. Att få prata med en vuxen person. Att få göra något annat och tänka på något annat än barnens behov. Inte behöva oroa mig för om blöjan är full, om barnen är trötta eller om de ätit. Tänk att det kan vara så avslappnande att jobba. Vem hade trott det!?

C ska på förskolan imorgon, på både gott och på ont. Älskar att ha honom hemma, att spendera tid tillsammans med honom och Olivia. Men det är svårt att få någonting gjort då överhuvudtaget. Hade däremot inte haft några som helst problem att ha honom hemma hela tiden, eftersom att det blir enklare om det är en rutin som inte bryts. C är i fsk 3 dagar i veckan. Det är för hans egen skull. För att få socialisera med andra barn i hans egen ålder, eftersom att jag inte har så många vänner med barn som jag umgås med så ofta. Dels för att han får leka och vara ute mer, det är svårt för mig att vara ute hela dagen nu när O är så liten och hon börjar vilja göra mer än att bara sova. Det är liksom en mittemellan period nu då hon inte kan sitta själv och inte vill ligga still. Passar utmärkt när hon ska sova i vagnen att vara ute, då vi inte har möjlighet att ta upp vagnen. Finns för- och nackdelar med allt.

Det är fantastiskt att vara mamma, på alla sätt och vis. Även om man går omkring som en zombie. Även om man får bajs i knät och på fingrarna. Även om man får spya på kläder och i håret när man precis lyckats få tid att tvätta det. (Precis som om det är meningen att man ska ha smutsigt hår, för de bryr sig inte om det om det redan är kladdigt..). Även om man ibland vill skrika högt att de ska vara tysta och låta en vara ifred emellanåt. Fastän man får testa sitt tålamod flera gånger om dygnet. Man har ingen fritid och knappt någon egen-tid (förutom om man jobbar ibland). Det är så otroligt värt det! Barnen växer snabbt och innan man vet ordet av kommer den här hektiska tiden att vara förbi. Vad ska jag då göra av all den tid jag har över?!

Jag njuter och älskar mitt hektiska liv!

0 Gilla det här

You might also like