Loading...

Handens fem fingrar

Jag känner dig, jag känner dig så väl.
Dina fasor, dina våndor finns också i min själ.
Du är mitt kött och blod.
Du bär ett dyrbart namn, det är min kärlek utan villkor.
Jag gör vad jag kan.
Så stor och stark på dagen, men så liten mitt i natten,
när ingen ser, när ingen vet, kommer gråten mitt i skrattet.

Fem fingrar ska skydda dig.
Ett är månen, ett är solen, ett är polstjärnan bakom molnen.
Ett är hopp och ett är tro.
Handens fem fingrar vaggar dig till ro.

– Lisa Nilsson, Handens fem fingrar.

En av de vackraste sånger jag vet. Min mamma hade en skiva med bland annat den på, samt flera andra kärlekssånger till sitt barn. Är en text som jag tror att de flesta föräldrar kan känna igen sig i. Nu har jag inga barn själv, men kan ändå föreställa mig hur det kunna vara 🙂 Igår hälsade jag och Jonas på våra vänner Nicole och David, och deras ca två månader gamla dotter Alicia. Att hålla i en så liten människa, känna värmen och veta hur ömtålig ett litet barn är, det är det som betyder något. Det får mig att längta ännu mer. All den kärlek som finns i den lilla kroppen, så lite som behövs för att få och ge. Tänk att vi alla har varit så små och oskuldsfulla.

<3

0 Gilla det här

You might also like