Loading...

Hälsofixerad?

DSC_0038

En av mina största passioner här i världen är helt klart människors hälsa. Om jag kunde skulle jag göra så att alla mådde bra och kände sig lyckliga minst lika ofta som jag! Bland det jobbigaste i livet är att se en annan människa lida, att veta att någon inte mår bra och att inte kunna göra någonting för att hjälpa den personen. Såklart har jag också dagar när jag når botten, när jag gråter och tycker att en del av livet är totalt orättvist. Men de som står mig nära vet att jag alltid lyckas bekämpa det negativa, vända det till något positivt, snabbt, för att jag vet att allt jag känner handlar om min egen attityd och min egen inställning. Jag lägger inte onödig energi på sånt jag ändå inte kan påverka. Dock lägger jag också oändligt mycket energi på andra människor och deras olyckor. Mina vänner, till och med de som inte känner mig, vet att jag lyssnar. Många har öppnat upp sig och lättat på sina hjärtan, oväntat men också väldigt välkommet från min sida 🙂 Det får mig att känna mig viktig här i världen.

DSC_0039

DSC_0041

Till min passion till hälsa hör inte bara den psykiska biten, utan även den fysiska. För målet är att må bra inifrån och ut, all the way around! För som vi säger i min familj: ”Det är ingen mening att göra något halvvägs. Gå all in. Gör det bäst!”. Därför är jag fast besluten om att jobba som både coach, PT och kostrådgivare, i tillägg till massör. Jag har en plan, och den är på god väg till att komma i verk.

Anledningen till att jag är så intresserad av hälsa, vart kommer den ifrån?
I min släkt finns det många folksjukdomar, sånt som är vanliga i dagens samhälle. Jag ser fastrar och mostrar, mamma och pappa, kusiner och sysslingar som påverkats av det ena och det andra. Jag har sett människor omkring mig med alltifrån depressioner, ätstörningar, alkoholmissbruk, drogmissbruk, övervikt, undervikt och så vidare, människor som jag bryr mig om. Därför betyder det mycket för mig att veta varför folk mår som de mår, försöka tänka mig in i deras situationer. Det är flera faktorer som spelar in. Därför är det knappast bara en sak som behöver jobbas med, utan en hel människa.
Min pappa var med om en bilolycka för över 20 år sen, och har sen dess lidit av whiplash följt av andra besvär i rygg och nacke, som resulterat i sjukskrivning, starka mediciner och därav trasiga vävnader och organ i kroppen.  Han är min största förebild, för att idag har han ett heltidsarbete, trots all skit (för att säga det rakt ut) runtomkring. Han har den där styrkan, envisheten och attityden som visar att han vet att han kan. Det är han som uppfostrat mig, till störst del, och min bror, han som lärt oss vad som är viktigt.  Mamma har också spelat sin roll, tack vare att hon är den hon är så har vi blivit som vi är idag. Ingen kan säga att det vore annorlunda om hon handlat på ett annat sätt, ingen kan säga att det hade varit bättre eller sämre. Jag är otroligt tacksam över mina föräldrar och älskar dem lika mycket båda två!

Min bror satt mycket inne på sitt rum under en period, som så många andra barn idag, och jag kunde riktigt känna hur han mådde sämre och sämre med sig själv. Tack och lov klarade han av att ta sig ur det träsket själv, idag är han både kost- och träningsintresserad, precis som sin syster 😉 Finns tyvärr många ungdomar som inte lyckas själva, det är dem som behöver hjälp utan att de vet om det.

Min träningsentusiasm kom i samma släng då jag blev extremt kroppsfixerad. Det började som för många andra tonårsflickor, med en vilja att se bra ut. Nu har den manin gått över till att vara både utseende- och hälsofixerad. Jag tränar främst för att må bra, men vill såklart också se bra ut!

IMG_20150209_111745

Min största utmaning när det kommer till att få i mig hälsosam mat har alltid varit att äta tillräckligt av det som är bra för oss! Jag har perioder då jag inte äter riktigt alls, då jag slarvar genom att skjuta upp måltider tills det blir försent. Inte bra alls. Varför gör jag så? För att jag saknar aptiten. Jag avskyr att äta bara för att äta. För mig är det viktigt att jag tycker att det smakar gott. Helst ska det gå snabbt att tillaga också, för jag har så mycket annat att göra om dagarna än att stå flera timmar i ett kök. Och så ska det vara varierande! Att få i sig näring ska vara roligt, gott och effektivt!

IMG_20150212_100254

Under perioder som denna, då jag är sjuk, tappar jag aptiten nästan totalt. Det jag fått i mig under den här veckan har i stort sätt varit frukt, lite godis och chips, och en mängd vatten. Proteinet då? Jag har ätit vanlig mat tack vare Markus, men hade inte han lagat mat hade det knappast blivit med protein än en skinkbit eller två. Tack och lov har det inte varit så illa! Tack vare mina Herbalife-produkter har jag faktiskt fått i mig mer protein än jag skulle fått i mig annars. Min räddare i nöden har varit att blanda 2 matskedar vaniljproteinpulver med 2,5 dl äppeljuice och lite kanel, shake:at och druckit! Med täppt näsa och öm hals har det varit det enklaste för att få i sig näring, samtidigt som det är förförande gott! Speciellt nu som jag är gravid har det känts extra viktigt att få i mig näring. Det är en sak att bara behöva tänka på sig själv, men att lägga grunden för en annan människas system det är både en ära och en utmaning!

IMG_20150212_132515

Vad gör Du för att få i Dig all näring Du behöver??
Psst, här är lite näringsfakta:

Gått in i en ny vecka idag, vecka 25 + 0 🙂

IMG_20150212_130900

Ska ärligt erkänna att jag varit lite orolig över att jag inte fått i mig tillräckligt, då måttet runt min mage faktiskt sjunkit istället för att öka, men beror säkert på att bebisen ligger mer uppåt än bara rakt ut 🙂 Aktiv är han i alla fall, åt alla håll och kanter!

IMG_20150212_131406

Screenshot_2015-02-12-11-21-42

Den här vill vi ha <3

0 Gilla det här

You might also like