Loading...

Gravid-Massage

Sen jag blev gravid har jag inte haft så mycket ork till att massera. Mycket energi går åt när man tillverkar en människa inuti sig. Hade en period då jag i stort sett sov, jobbade, sov, jobbade, sov och inte orkade med någonting annat. Nu har jag nått den där perioden då magen börjar växa, kläderna blir för små och ryggen gör sig påmind. Mycket av ryggvärken tror jag kan bero på att jag inte kan träna lika mycket som jag är van, samtidigt som magen växer och bäckenet blir vidare. Otroligt vad mycket som kan hända med kroppen på relativt kort tid och på grund av hormoner.

IMG_20150107_090614

Även när man är gravid är det bra att få massage! Det man ska tänka på är att ta det efter vecka 12, inte masseras för mycket i korsryggen, undvika vissa oljor som kan ha utrensande effekt samt undvika triggerpunkter. Beroende på hur stor mage man har kan det vara obekvämt att ligga på mage till slut. En del massagesalonger/spa:n har speciella gravidkuddar som placeras på bänken, med hål för magen och brösten. Allt för att göra det så skönt som möjligt. Annars kan den gravida ligga på sidan med vanliga kuddar som stöd.

De positiva effekterna med massage under graviditeten är bland annat:

  • Mindre stress
  • Mer avlappning
  • Underlättar vid förlossningen
  • Hjälper mot värk
  • Får igång cirkulationen
  • Mot svullna ben och fötter

Man kan även sätta igång en förlossning när man gått över 40 veckor.

En väninna till mig, som är hudterapeut och massör, var hos mig i söndags. Då bytte vi massage, kändes helt underbart efteråt. Har inte så stor mage ännu, så klarade av att ligga på magen. Fick även en inpackning  på fötterna som skulle hjälpa mot svullnad och kramp 🙂

Idag är jag i vecka 20 + 1 och ser ut såhär:

IMG_20150109_090732

Undrar när magen ska växa sig ännu större..? 🙂

0 Gilla det här

You might also like