Loading...

Glad Ny Månad!

God Morgon!

Tänk, nu är det Mars! En ny månad, tredje månaden på året. Min favoritmånad av alla. Inte bara för att jag fyller år, utan för att det är en månad när solen är framme längre, fåglarna kommer ”hem” från sina solsemestrar, blommor och träd blommar och allt känns så mycket lättare när våren kommer! Så hade en idé igår: Istället för att göra nyårslöften, så borde man kanske komma på ett ny-månads-löfte!? Varför? Jo, för det första är det mycket enklare att fullfölja något på en månad än på 12 månader. På så lång tid kan man bara skjuta fram och skjuta fram tills man har glömt bort det. Kan vara därför man har samma löfte år ut och år in. Samma personer säger alltid ”jag ska sluta röka”, ”jag ska går ner i vikt”, ”jag ska spendera mer tid med mina vänner” och så vidare. Om man har ett litet löfte på en månad, som ”jag ska trappa ner från ett paket cigg per dag till ett paket i veckan” så kan man trappa ner under ett helt år tills man är rökfri. Eller om man ska börja träna, köp ett månadskort, gå till gymmet 1-2 gånger i veckan á 30 minuter och trappa upp därifrån. Om man håller ut i 3 veckor, 21 dagar, så har man stor chans att skapa ett nytt vanemönster! Vad tycker Du? 🙂

kaka

Om man inte klarar av att hålla löftet en månad så har man ytterligare en på sig, man slipper vänta till 1 januari 😉

vatten

Mitt ny-månads-löfte för mars är att läsa färdigt mina lektioner för frilansjournalist-/författarutbildningen. 2 lektioner i veckan, 8 lektioner, 4 veckor. Började för 1 år sen, har 2 år på mig att slutföra, men har som alla andra skjutit fram. Ändring på det!

time1

Med det mina vänner, önskar jag er en härlig start på den Nya Månaden och en fantastisk lördag!

0 Gilla det här

You might also like