Loading...

Giftiga relationer

För en period sen fattade jag ett beslut som var tufft men absolut nödvändigt. I efterhand har jag ibland tänkt att det kanske var onödigt. Fast jag kan också se klarare nu att det antagligen var för det bästa.

Det är ju så att vissa relationer är giftiga. Inte för att en person är dum, nödvändigtvis. Men för att vi människor är olika och inte kan gå ihop med alla. Fastän jag är en människoälskare som ger alla en, två, tre och flera chanser så måste även jag ibland välja.

Det var en person som betydde väldigt mycket för mig på kort tid. Som gav mig mod att stå på egna ben. Som var en stöttepelare, till att börja med. Som sa att vi var vänner och sa att förståelsen fanns där. Dock vändes allt det där plötsligt pga missförstånd. Jag blev kallad avundsjuk och det sades att jag hade pratat bakom ryggen. När jag väl behövde den här personen som mest så drog denne tillbaka handen, eftersom att stödet funnits där så länge men jag hade inte velat ha hjälpen tidigare.

För mig är det märkligt att en ”vän” kallar sig för just vän när varken viljan eller lusten finns där när det behövs. Att inte vilja räta upp i missförstånd då man hört saker, fråga om det stämmer istället för att anklaga. Det är synd att några människor gärna klättrar på andra istället för att bygga upp varandra.

Då måste man själv vara stark nog att inse att man nog klarar sig bättre utan den relationen, den ”vänskapen”. Ibland är man starkare på egen hand.

0 Gilla det här

You might also like