Loading...

Första vs andra graviditeten

Idag är jag i vecka 32+0. Det börjar bli ont om plats för bebisen att röra på sig, men det hindrar inte henne. Man ser väldigt tydligt på utsidan när hon vrider och vänder på sig. Det ser ganska roligt ut, hela magen får en konstig form och det sticker ut åt alla håll och kanter! Snart borde bebin lägga sig till rätta med huvudet neråt, och då ska det inte vara mycket plats kvar för rörelse.

Med Colin i magen så kände jag rörelse senare, efter halva graviditeten ungefär. Den här gången började det redan i vecka 16. Då kom även mina olika ”besvär” tillbaka. De kom senare med C. I båda graviditeter mådde jag egentligen bra de första veckorna, och illamåendet kom efter vecka 12. Eftersom att foglossningen började kännas tidigare den här gången så har det känts mycket tyngre en längre period, och det har bidragit till att jag känner mig mer sliten än sist.

Jag var även mer vältränad när jag blev gravid första gången, och hade ingen 1-1,5 åring att ta hand om på samma gång. Det tror jag också bidragit till att kroppen känts svagare den här andra gången. Även mentalt har det varit mer påfrestande då jag inte kunnat sova/vila lika mycket och jag har haft någon annan än mig själv och magen att tänka på.

Därmed har jag inte kunnat fokusera enbart på bebisen i magen, och därför har jag ”missat” mer av utvecklingen känns det som ibland. Det är nästan som att ”glömma bort” att man är gravid när man har fullt upp med det som händer på utsidan. Men tro mig när jag säger att jag är och har varit fullt medveten om min lilla bebis i magen helt sedan start, antagligen mycket tack vare alla symtom jag fått uppleva så länge!

Idag är det exakt 2 månader kvar tills vårat beräknade förlossningsdatum här i Norge. Är så spänd på när bebisen ska komma! C kom ju (som jag nämnt tidigare) en vecka tidigare än beräknat, så kanske det sker den här gången också!? Inom 2 månader och 2 veckor är vi i alla fall en familj på 4! Glädjer mig <3 Samtidigt som jag är lite nervös 😉

0 Gilla det här

You might also like