Loading...

Förlust och lycka

I ena stunden kan man sväva på rosa moln och känna att allt är underbart. I nästa stund befinner man sig i ett mörker, känner att världen håller på att gå under och försöker desperat att hitta ett sätt att tänka positivt och bli glad. För man ska vara glad och lycklig 24 timmar om dygnet. Eller är det okej att känna sig nedstämd? Även om det inte finns en självklar anledning? Även om det inte är en katastrof?

Hittade en fin artikel, som handlar om förlust och sorg. Den handlar om när man sörjer en anhörig som gått bort, men man kan praktisera den i flera delar av livet. Om man t.ex förlorar något annat eller ett förhållande spricker. Artikeln kan du läsa HÄR. Rubriken är ”8 saker alla borde veta om sorg” och är skriven på engelska.

  1. Två förluster är aldrig samma – alltså att alla personer upplever samma förlust olika.
  2. Du kan vara omringad av människor och ändå känna dig ensam.
  3. Människor kommer säga okänsliga saker.
  4. Du lär dig vara snäll mot dig själv.
  5. Få all hjälp du behöver!
  6. Inte alla kommer att finnas där när dammet lagt sig.
  7. Kärlek hjälper.
  8. Du kan vända din sorg till renaste guld.

Det är så sant att vi kan uppleva samma förlust på helt olika sätt och att ingen kommer kunna förstå exakt hur just du känner. Det är så svårt att förklara för någon annan hur man känner och varför. Därför behöver man stöd, någon som bara lyssnar och finns där. Man kommer aldrig komma över en förlust av en person, det är en process som tar hela livet. Så man behöver vända det till något bra.

Ibland finns det en anledning till att gråta och vara arg, besviken och på dåligt humör. Samtidigt finns det desto fler anledningar till att vara glad och lycklig. Den lilla negativa känslan kan blockera de positiva, för den tar över och är ofta starkare. Därför behöver vi sörja, skrika och vara nere emellanåt. Allt för att lätta på trycket och må bra igen 🙂

Låt sorgen ha sin gång, låt den ta tid. Det är en livslång process. Man blir aldrig den samma igen, oavsett vad som hänt. Det är helt okej.

0 Gilla det här

You might also like