Loading...

Förändring bäst i små doser

Då och då behöver vi lite förändring i tillvaron. Om allt är samma lika hela tiden så blir vi väldigt lätt uttråkade. Det är naturligt. Liksom det ligger i människans natur att vara nyfiken. Vi är påhittiga, vill testa på och behöver utvecklas. Om det inte hända så skulle aldrig datorer och tv-apparater vara så high-tec som de är idag!

Det kan handla om en liten förändring, som att färga håret, köpa en ny kastrull eller bara ta en ny runda under jogging- eller löpturen. Det ger en kick att se något nytt! Jag tig en ny sväng idag närjag var ute på jogging, upptäckte en gammal stad precis bredvid vår nya lägenhet. Jättemysig med caféer och små butiker.

Det kan också vara en större förändring, som att skaffa hund, hus eller flytta. Vi flyttade in i den nya lägenheten igår, så också det var en förändring. Idag införskaffade vi nya kuddar och täcken samt en ny tv (eftersom allt redan fanns förutom just tv:n).

Jag tror vi får bättre nytta och större nöje av förändringar med jämna mellanrum, ibland de minde och ibland de större. Ungefär som att man behöver träna regelbundet och inte bara en enda lång och tung gång. Man måste ju hinna bli uttråkad och tröttna på en omställning innan det händer något nytt. Annars blir det lätt för omtumlande.

 

0 Gilla det här

You might also like