Loading...

Flytt till Tranås?

Nu har jag bott i Trondheim i Norge lite mer än 4 år. Folk brukar fråga om jag trivs och om jag kommer att bo kvar, vilket är ganska naturligt eftersom att jag ju är svensk och har min familj i Sverige. Men lika naturligt är det för mig att bo kvar i Trondheim/Norge eftersom att jag har barn och sambo här. Saknar jag Sverige? Ja, det gör jag. Men inte för att det är mitt hemland, utan just för att min familj, släkt och många av mina vänner bor där. Det är dem jag saknar. Jag skulle hemskt gärna vilja att avståndet mellan Södertälje och Trondheim var kortare! Kommer jag att flytta tillbaka till Södertälje? Inte inom den närmsta framtiden, om överhuvudtaget. Kanske någonstans i närheten. Kanske inte. Det är svårt att svara på. Just nu har jag ju min lilla familj här. Vi har ett liv. Jag har mitt företag och en del vänner här också. Så det är svårt att bara rycka upp allting bara för min skull.

Markus har sagt att vi mycket väl kan flytta till Sverige, om han får ett bra jobb. Och det är där skon klämmer, det är ganska svårt att få jobb i dagens samhälle. Både här och där. Men vi båda tycker att Sverige är ett vackert land att vara i, och vi kommer att försöka besöka mitt hemland oftare framöver!

Jag har mycket släkt i norra delen av Sverige, från Dalarna och upp emot Sollefteå och Örnsköldsvik. Dock har jag inte varit så långt ner i landet. Småland är en plats jag gärna vill besöka. Där finns en stad som heter Tranås, som ligger vid sjön Sommen och beskrivs som en av de vackraste kommunerna i Sverige. Där har de bland annat ett rikt båtliv på grund av sjön samt att de anordnar en stor jazz- och bluesfestival och Tranås musikfestival varje år. Den som vill flytta dit kan se på lägenheter i Tranås, de har bland de billigaste hyrorna i Sverige.

Vart hade du kunnat tänka dig att bo i världen?

0 Gilla det här

You might also like