Loading...

HCHF – High Carb High Fat

För att känna sig i form så måste man tänka sig i form. Såklart kommer man inte bli super-fit bara genom att tänka att man är det, man måste leva som om man vore super-fit (eller så i form som man vill vara). En Body-builder sitter ju inte på rumpan hela dagarna och snacksar chips, nej han äter ”rätt” och tränar ”rätt” för att nå sitt mål. Varför jag skriver ”rätt” är för att det finns sällan något som kallas rätt och fel träning. Det anpassas efter personen och vilket mål man ha. Dessutom finns det allergier som kanske hindrar någon från att hålla just den kosten som han/hon vill, då får personen anpassa sin kost efter vad han/hon tål.

Jag till exempel äter massor av kolhydrater, det går i perioder då jag äter mer protein (i form av ägg, sill, fisk, skinka, yoghurt/kvarg.. ja det är väl det jag stoppar i mig i proteinform). De perioderna är jag inte alls så sugen på sötsaker, bröd eller andra kolhydratsrika måltider. Är inte så mycket för kött, händer emellanåt att jag kan bli sugen på kyckling eller fisk, eller en grillad köttbit, skulle lika gärna kunna bli vegetarian. Något att överväga. Sedan älskar jag allt som är såser eller dressingar, ju fler dessto bättre! Majonäs istället för smör, gräddfil, sweet-chilisås, remoladsås (åt det som pålägg förra sommaren :p), barbecue-sås.. you name it! Brukar skojja om att jag ska starta en diet som heter HCHF (High Carb High Fat). Men då ska jag tillägga att jag är beroende av sallad och frukt också, helst till varje måltid! Just för att jag inte ska stoppa i mig alltför mycket pasta eller potatis 😉

En av de bästa knepen för att motivera sig, förutom att äta sunt så att man känner sig sund, är att skaffa nya träningskläder! Nu när det börjar närma sig varmare tider så känner jag för att ge mig ut i joggingspåret, vilket jag har köpt kläder för redan. Men ett par shorts är ju aldrig fel! Antingen att ha när man tränar inne, eller en solig dag när man kan passa på att få lite D-vitamin och färg på benen 😉
Köpte även en sport-bh, i en fantastiskt uppiggande färg! Jag bara ÄLSKAR den! Riktigt somrig outfit!

Både toppen och shortsen är från Cubus

För ett halv-år sedan skulle jag aldrig ta på mig en träningstop som visar magen, men idag kan jag säga att jag är stolt över mitt resultat! Har legat i, lagom mycket, och nu har jag ju ännu mer motivation att fortsätta! Har aldrig känt mig i så bra form som jag gör just nu!

Som jag nämnt är jag något träningsberoende, så varför inte utnyttja det? Ska läsa till PT snart, när jag avslutat mina nuvarande utbildningar, då kanske vi ses i träningsstudion?!

0 Gilla det här

You might also like